Re: DPH a květiny
Dnes jsem celý den pátrala, jestli to tak opravdu je, trochu mě totiž zmátla příloha č. 1 k DPH, kde jsou květiny, jak řezané, tak hrnkové, sušené, stromy a keře (všechny patří pod kód 06) zahrnuty v 5% a poté ještě stromy a keře (kód 06022090)zvlášť uvedené na konci přílohy. Nakonec jsem na ministerstvu získala tf.č. přímo na metodika pro DPH, můžete zkusit sama 257044191 a ten mi sdělil, že tyto zvlášť uvedené stromy a keře, které patří také pod kód 06 zůstaly v příloze vypíchnuté omylem - takže jsou tam teď dvakrát, jednou v prvním odstavci a podruhé na konci.
Na stránkách www.cs.mfcr.cz najdete celní sazebník, kde je uvedeno, co všechno patří pod kód 06, který byl celý převeden do 5% sazby DPH.
Ještě jsem kontaktovala našeho největšího dodavatele květin a ten rovněž se svými auditory a daňaři má názor, že veškeré květiny jsou v 5% od 15.7.2006 a také s touto sazbou zboží dodává.
Přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2006 12:10
prosím o radu, máme zahradnictví a květinářství a od 15.7.2006 došlo ke změně DPH u rostlin. Znamená to, že na veškeré květiny a vlastní vypěstované rostliny se uplatňuje snížená sazba DPH? Týká se tato snížená sazba i vázaných kytic? Moc děkuji za odpověď.