DPH + základ vývoz EU

• (neregistrovaný)

18. 7. 2006 14:43

Dopravní firma z ČR dopravila do EU zboží. Jedná se mi hlavně o DPH. které uplatňuji a na které mám nárok. Nevím jak to účtovat. Např. částka s DPH 5000,-, jak to zaúčtuji a jyký bude základ? Mě vychází že základ je 5000,-, což mi nesedí s DF. Prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 7. 2006 19:07

Aňa (neregistrovaný)

Re: DPH + základ vývoz EU
      Moc Vám nerozumím, pokud česká přepravka fakturuje Vám, tak faktura musí být vyčíslena základ+čs.DPH, protože se sice jedná o přepravu mezi čl.státy, ale místem plnění je místo zahájení přepravy = zde nelze uplatnit reverse-charge, t.j. přepravní firma nefakturuje čl. státu, ale do ČR, takže musí vyčíslit na výstupu DPH.
      Př. přepr.služba fakturuje 5000,-+ 950,- = 5950,-
      Vy si na vstupu uplatníte normálně na ř. 310 částku 950,- a pokud chcete zahrnout dopravu ke zboží(dodací podmínka DDU)=cena dopravy je v ceně zboží, přidáte ke zboží částku 5000 (nebo jinou dle dohody...), celou částku potom uvedete na ř. 410 (to znamená, že vlastně na výstupu ji už zdaňovat nebudete, tak jako nebudete zdaňovat zboží dodávané do EU, protože toto je za podmínek uvedených v §64 osvobozené od DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).