Radu prosim-započtaky

• (neregistrovaný)

20. 7. 2006 13:14

Pracovala sem v jedne organizaci od 1.1.1996 do 30.6 1999.Sem slovenka takže se mi slouva obnovovala každej rok.Na materskou dovolenou sem nastupovala v červnu 1998.Drželi mi misto a po materskej sem 3.9,2001 nastoupila spatky do prace.Z duvodu nemoci kluka sem se 1.4.2002 vratila na materskou.Když sem si byla pro započtovej list tak sem dostala pokazde jinej.nevim ktery je ten spravny.
    první:Od 3.9.2001 do 1.4.2002
    Druhy:od 1.7.1997 do 1.4.2002
    Když sem chtela započtak za chybějici 1,5roku tak mi bylo řečeno že mi nic neda a ža sem ho mela dostavat automaticky s novou smlouvou. Protože sem slovenka a mela sem smlouvu na dobu určitou tak ten 2 započtak neplatí ale ten první a k tomu sem dostala ešte potvrzení napsané rukou že sem tam pracovala od 1.1.1996do 30.6.1999.Poradte mi jesli tenhle cár papiru mi k nečemu bude nebo jesli mam mít započtovej list na celou dobu?
    Na tom potvrzení není ani počet odpracovanich dni ani nenoc ani pruměrný výdělek proste nic. Předem Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2006 10:15

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Radu prosim-započtaky
      Jestli byl pracovní poměr prodlužován, dává se tzv."zápočťák" až při skončení pr.poměru. Uvádí se celá délka prac.poměru, vč. doby, kdy jste byla na tzv.rodičovské dovolené. Byní v r.2006 nepotřebujete potvrzení o zaměstnání z této doby, ledaže byste neměla od té doby jiné zaměstnání, event.pokud ho nepotřebujete pro ÚP k registraci, či k doložení dob zaměstnání kvůli pobírání hm,.zab. Jde-li Vám o dobu zápočtu do důch.pojištění, je jednodušší vyžádat si Váš Informativní osobní list ( důchod.pojištění) přímo na ČSSZ,Křížová 25,Praha . uvést musíte
      ¨kromě r.č. i rodné jméno a místo narezení a adresu, kam chcete výpis poslat. Z toho zjistíte,za jakou dobu Vás tento zaměstnavatel
      nahlásil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).