Neodvedené DPH ze zálohy?

• (neregistrovaný)

21. 7. 2006 8:34

Dobrý den, vystavili jsme v dubnu zálohovou fakturu, ta byla uhrazena, ale nebyl vystaven daňový doklad na úhradu. Konečná faktura však má zálohou (daňovou) odečtenou. Ptám se, zda je možné teď dodatečně vystavit interní doklad na daňovou zálohu s datem dnešním (neboť dubnové přiznání k DPH je již uzavřené) a odvézt tedy daň ze zálhohy v pozdějším měsíci. Chtěla bych se vyhnout dodatečnému přiznání k DPH, pže jsem ho už jednou za duben posílala :-( Děkuji Zuzka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2006 9:05

Ilona (neregistrovaný)

Re: Neodvedené DPH ze zálohy?
      pokud vedete UCE, tak jste DPH meli odvest v mesici uhrady zalohy (predpokladam ze to bylo taky v dubnu), kdy bylo DUZP .... takze to vidim na opravne priznani :(

• 21. 7. 2006 21:26

a (neregistrovaný)

Myslím, že ne opravné, ale dodatečné, nevadí, že jste již jednou podali. Pokud tuto daň uvedete v běžném přiznání na základě konečné faktury, tak pak záleží, jestli na to FÚ přijde, naúčtuje Vám penále o něco vyšší, než když podáte dodatečné přiznání. Záleží na Vás, jak to uděláte.

• 24. 7. 2006 10:14

Zuzka (neregistrovaný)

Teď jste mi vyrazila dech, za dodatečné přiznání se platí penále? Prošla jsem všechny zálohové faktury a chyb je v tom více. Budu tedy tak jako tak penalizovaná FÚ? I když podám dodatečné daň.přiznání stejně jako kdybych to uvedla v běžném u konečné faktury?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).