Re: Smlouva o dílo
Objednavatel nezdaňuje, zdaňuje si tento příjem zhotovitel.
ale pokud mám články do novin - smlouvu o dílo, srazí mi do 3000 Kč 10% daň vydavatel nebo to je něco jiného ? přes 3000 Kč si uvedu do DPFO jako příjem § 7, ale když nemám žádné jiné příjmy, jen závislou činnost a "jen" 5000 smlouva o dílo - články do novin,- nemusím zdanit, protože je příjem do 6000 ? mám v tom "trošku" maglajs ... děkuji za trpělivost
Jestliže máte závislou činnost, tak vedlejší příjmy do 6000,-- Kč se nezdaňují a můžete si podat žádost o roční zúčtování daně u svého hlavního zaměstnavatele, ale pokud Vaše roční příjmy z článků do novin a nebo z jiné vedlejší činnosti byly vyšší než 6000,-- Kč , tak si musíte podat daňové přiznání na příslušném finančním úřadě dle místa bydliště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2006 11:58
Vyhotovili jsme smlouvu o dílo na výkresovou dokumentaci - částka činí 17000,-- , kterou jsme uhradili v hotovosti. Zajímalo by mě , zda tato smlouva mi stačí jako doklad do účetnictví, nebo jaké další doklady potřebuji a zda, jsme mohli na tuto práci zhotovit smlouvu o dílo.