Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 7. 2006 10:52
Dostala se mi do ruky smlouva na zhotovení nějakého pořadu pro film.společnosti... My v ní figurujeme jako třetí strana, tak se nás přímo netýká, ale můj šéf po mě chce vysvětlení následujícího problému, s kterým si nějak nevím rady (nejsem daň.poradkyně...):
ve smlouvě se film.spol. zavazuje,že druhé straně (výrobci) poskytne vklad-peněžité a věcné plnění, které jí kooproducent musí vyfakturovat (a následuje termín splátek). Pak je uvedeno, že finanční vklad film.společnosti představuje peněžitý příspěvek a jako takový se nejedná o zdanitelné plnění a není předmětem DPH.
Pochopitelně druhá strana-koproducent- je plátcem DPH. Jak má vypsat faktury? A můžete mi někdo poradit dle jakého § atp. jedná zmíněná film.společnost?? Setkala jsem se poprvé s takovouto formulací ve smlouvě. My druhé straně budeme fakturovat za výrobu triků pochopitelně s DPH - může si on DPH uplatnit??
Prosím moc o vysvětlení a zasvěcení do"situace"...,ať mám co říct šéfovi (ten tomu nerozumí odborně už vůbec, ale na vše vytahuje "logiku" - a je tak někdy za zabití...)
Díky moc a omlouvám se za dlouhý příspěvek.