Základ DPH z JSD

• (neregistrovaný)

24. 7. 2006 14:12

Dobrý den,
    pořídili jsme software z USA. Poté nám přišly instalační cdromy a k tomu JSD. Jakou hodnotu mám použít pro samovyměření? Cdromy jsme neplatili (byly zdarma), avšak pro celní účely byla od dodavatele vystavena proforma faktura na cenu zboží 270 USD.
    Na JSD je uveden kurz 21,955 (což odpovídá 5927,85Kč), ale v políčku 47 je uveden základ 10277,-.
    Co z toho mám použít?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 7. 2006 17:51

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Základ DPH z JSD
      Základ pro výpočet DPH musí obsahovat i dopravu, celní poplatky atd.- viz §38, bude tam nejspíš zahrnuta i doprava....

• 25. 7. 2006 8:25

Jirka (neregistrovaný)

Cena za dopravu nebyla dodavatelem nikde vyčíslena.
      Tu si stanoví celnice podle nějakého sazebníku anebo podle počasí?
      Díky

• 24. 7. 2006 17:56

Zuzka D. (neregistrovaný)

Cena z faktury x celní kurz z JSD je pouze část základu daně, ještě do toho patří dopravné, bývá uvedené též na JSD. Bývá v políčku 44. Ovšem v políčku 47 nebývá celý základ DPH, podle mých zkušeností tam je cena z faktury v Kč + dopravné mimo EU. Zkuste, zda Vám to tak vyjde. K tomu ještě musíte přičíst dopravné po EU až do prvního místa v ČR. Já to vždy vše najdu v JSD, zkuste to prozkoumat. Nevím, zda jsem to napsala jasně, takže to ještě shrnu: základ DPH = cena dle faktury x kurz z JSD + dopravné až do prvního místa v ČR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).