Re: Poštovné a DPH
pokud bude castka naprosto stejna, tak lze bez DPH; pokud se bude lisit, tak musite s DPH .... napiste expedicni naklady a nemusite nikomu vysvetlovat, proc je castka vyssi nez postovne...
Pokud budete chtit fakturovat bez DPH, tak musite dokazat, ze castka je shodna s postovnym c. posty.
Re: Poštovné a DPH
ano, pokud napiste expedicni naklady (tento vyraz zahrnuje postovne, balne .... proste vsechno spojene s "expedici" zasilky), tak tuto castku normalne zahrnete do zakladu pro vypocet DPH.
Mam pocit, ze s novelou zakona o DPH (ne tou posledni ale nejakou drivejsi) bylo dokonce zakazano vypocitavat DPH z postovneho, ktere pouze prefakturovavate ve stejne vysi, jako jste platila, ale za to ruku do ohne nedam.
Vyreste to temi expedicnimi naklady a mate klid.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2006 8:08
Mám internetový obchod a stala jsem se plátcem DPH.
Jak mám zaúčtovat poštovné? Na poštovné se DPH nevztahuje, ale slyšela jsem, že, pokud ho budu chtít ze základu na DPH vyjmout, jeho fakturovaná výše se musí shodovat se skutečností. Přesnou částku však předem nikdy nevím, protože Č. pošta má velice mnoho sazeb dle váhy a rozměrů. Dosud tedy uplatňuji jednotnou sazbu, ve které mám i balné, někdy je částka nižší, než skutečná platba na poště, jindy vyšší, díky Majka