Poštovné a DPH

• (neregistrovaný)

25. 7. 2006 8:08

Mám internetový obchod a stala jsem se plátcem DPH.
    Jak mám zaúčtovat poštovné? Na poštovné se DPH nevztahuje, ale slyšela jsem, že, pokud ho budu chtít ze základu na DPH vyjmout, jeho fakturovaná výše se musí shodovat se skutečností. Přesnou částku však předem nikdy nevím, protože Č. pošta má velice mnoho sazeb dle váhy a rozměrů. Dosud tedy uplatňuji jednotnou sazbu, ve které mám i balné, někdy je částka nižší, než skutečná platba na poště, jindy vyšší, díky Majka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2006 11:58

Ilona (neregistrovaný)

Re: Poštovné a DPH
      pokud bude castka naprosto stejna, tak lze bez DPH; pokud se bude lisit, tak musite s DPH .... napiste expedicni naklady a nemusite nikomu vysvetlovat, proc je castka vyssi nez postovne...

Pokud budete chtit fakturovat bez DPH, tak musite dokazat, ze castka je shodna s postovnym c. posty.

• 25. 7. 2006 12:15

Majkah (neregistrovaný)

Když napíšu "expediční náklady" - suma xy, tak na ni můžu uplatnit DPH?
      Pokud tedy ode mě bude kupovat plátce DPH, tak může uplatnit DPH na zboží i na expediční náklady?
      Omlouvám se, ale v tom vedru jsem trochu tatariózní :o)), Majka

• 25. 7. 2006 12:42

Ilona (neregistrovaný)

ano, pokud napiste expedicni naklady (tento vyraz zahrnuje postovne, balne .... proste vsechno spojene s "expedici" zasilky), tak tuto castku normalne zahrnete do zakladu pro vypocet DPH.

Mam pocit, ze s novelou zakona o DPH (ne tou posledni ale nejakou drivejsi) bylo dokonce zakazano vypocitavat DPH z postovneho, ktere pouze prefakturovavate ve stejne vysi, jako jste platila, ale za to ruku do ohne nedam.
      Vyreste to temi expedicnimi naklady a mate klid.

• 25. 7. 2006 13:59

Majkah (neregistrovaný)

Jste zlato, díky :o), Majka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).