Re: OSVČvedlejší-na HPP
Určitě od OSSZ potvrzení o době pojištění, tam budete mít zda je nemoc.pojištěna a kdy byla nemoc. Rovněž se z toho dozvíte,zda opravdu byla OSVČ vedlejší, pak ale musela mít k tomu nějakého zaměstnavatele nebo se jedná o důchodce či studenta.
Vám může být jedno,jestli je OSVČ hlavní nebo vedlejší, Vás zajímá předchozí doba před nástupem. Doloženou slevu ( na os. a na děti) jí můžete dát již od července jen v tom případě, že máte jistotu, že nekde v červenci nebyla zaměstnaná na hlavní pr.pom, kde by tyto slevy uplatnila. Až si bude dávat přiznání, bude dávat za celý rok ne jen za část roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2006 11:20
prosím,co by měla doložit zaměstnankyně,nastoupila dnes na HPP,doložila zápočťák do 31.8.2005 a pak prý podnkala jako vedlejší OSVČ-těm moc nerozumím.Doloží čestné prohlášení,že od 1.9.05 do 24.7.06 nečerpala nemocenské dávky nebo mám chtít nějaké potvrzení ze sociálky? a kvůli základní slevě na dani a zvýhodnění na děti - -má i 2 děti,můžu jí uplatnit již od července-já přece nevím,zda v daň.přiznání za 2006 si uplatní červenec nebo mám od ní také chtít nějaké prohlášení (je rozvedená,rozsudek ohledně dětí mám) děkuji moc.