Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
25. 7. 2006 13:06
Krátce po začátku podnikání jsem starý počítač nahradil novým. Bylo to potřebné právě kvůli podnikání. Počítač i s příslušenstvím a softwarem nepřesáhl 40 000,- Kč a tak jsem ho zanesl do daňové evidence rovnou do provozní režie. Monitor jsem si nechal starý. Teď po třech měsících jsem uznal, že už je starý monitor nevyhovující a tak jsem zakoupil nový. Mohu ho zapsat rovnou do provozní režie, protože nepřesáhl cenu 40 000,- nebo musím jeho cenu přičíst k ceně počítače, čímž přesáhnou cenu 40 000,- a já je budu muset postupně odepisovat z daní. Musel bych zároveň opravovat v peněžním deníku nebo ho spíše celý přepsat. Předem díky za odpověď.