Re: Jaká mzda mzdové účetní ?!?!
Myslím,že také záleží na možnostech firmy,ale jestli je to velká firma se zahraničním kapitálem klidně žádejte 25-30 tisíc/měsíc.
nedokazu si dost dobre predstavit, ze by nekdo podnikal pouze jako mzdovka - spis jako ucetni ne? Vetsinou chteji podniky/katele zpracovat cele ucetnictvi nejen mzdy.
Nevim, jake zkusenosti ma ccb a vas nechci urazit, ale v usteckem kraji chtit jako "pouha" mzdovka 25-30.000,- mesicne se mi zda opravdu hodne prehnane!!!
Tech 15000 vam davaji jako konecny plat nebo jsou vyhlidky na zvyseni po zkusebni dobe?
Co já vím, tak OSVČ si většinou počítají za jednoho zaměstnance 100-150Kč za zpracování měsíční mzdy. Tak si to přepočítejte na vašich 230 zaměstnanců. Taky jsem napsala, že záleží na možnostech firmy,ale jestli má 230 zaměstnanců,tak to není nějaká přežívající firmička. Kolik má pan ředitel a vedoucí pracovníci? I podle jejich mzdy by se dalo lecos odvodit. Těch 15 000 je ale fakt hodně málo.
Orientačně: Na ŽL = 230*150*12 =414000,- roční fakturace
-50% na paušál = 28 daň + 14 ZP + 27 SP = cca 70,
414-70= 344/12 = cca 28 čistého měs. Co je k řešení?
(dovolená, nemocenská,průměr na důchod, příplatky na obědy,
cesťáky na socku, zdravotku, FÚ a pod???) To snad pokryje
měsíčně těch 13 rozdíl ve "mzdě" a 17 v paušálu ne.
Přispěji svojí trochou do mlýna. Jsem personalista a mzdář s praxí delší 25-ti let z Královéhradeckého kraje. Pracuji u soukromé firmy s 220 až 250 zaměstnanci a moje mzda je 12.500,00 Kč + 30% prémií.
Myslím si, že uvažovat o podnikání pouze jako mzdová účetní není příliš reálné. Pokud byste byla schopná zpracovávat účetnictví celé, pak Vám přeji hodně zdaru v soukromém podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2006 13:38
Jako mzdová účetní s 20 letou praxí a 4 roky jako personalista budu zpracovávat 230 zaměstnanců jako mzdovka.
Dejte mi prosím informaci jakou mzdu mohu požadovat - jde o soukromníka.Jen pro informaci, pro srovnání.Díky moc.