Re: Zaměstnání k plnému ID
Od letoška si může vydělat kolik chce i částečně invalidní.
Milý joke, manžel při PID podniká již 14 let a ještě jej nikam nevolali, kromě běžných posouzení po určité době. Neznamená to tedy, že invalida nemůže vůbec pracovat, pouze s přihlédnutím ke zdravotnímu stavu. Na co by potom byla třeba výrobní družstva invalidů?
Moc Vám děkuji za odpovědi, já jsem už 9 let na vozíku po úraze, takže se toho na mě moc nezmění. Jedna práce by byla doma na PC a druhá možná právě v dílně. Mohu mít tedy těch zaměstnání víc? Ještě jednou děkuji Jiřina
Teď mě tak napadá, když budu pracovat tak mi ale asi seberou bezmocnost že?
Trochu mimo téma. Paní Ireno, Vašemu posudkovému noste alespoň jednou za měsíc květiny. Moje matka si stěží dojde na záchod, o nějaké práci ani nemůže uvažovat a posudková doktorka ji ani tu nejnižší bezmoc nepřiznala. Se slovy, kdo si dojde na záchod není bezmocný.
nedalo mi to a zavolala jsem na SSZ, skutečně mohou zavolat dříve než by měl mít kontrolu, záleží právě na posouzení posudkového lékaře, který zváží a posoudí zdravotní stav PID a práci kterou vykonává. Paní Jiřino, nebude lepší když si sama zavoláte (i anonymně) na sociálku a vznesete obecný dotaz ? ony jsou určitá i kriteria pro posuzování bezmocnosti, nyní se v zákon mění, příspěvek se zvyšuje, budou vyplácet úřady, bezmocnost již nebude k důchodu, domnívám se, že tím pádem zpřísnili podmínky přiznání a výplaty-snad se opravdu sama informujte .. ? hodně síly přeje j.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2006 18:18
Dobrý den,
moc prosím o radu. Jsem v invalidním důchodu a držitelkou průkazu ZTP/P a mám možnost pracova, dokonce se mi ozvali ze dvou míst. Ráda bych věděla kolik si v takovém případě mohu najít zaměstnání, kolik si mohu vydělat k ID a zda mi nehrozí, že o důchod přijdu. Mockrát děkuji za odpověď. Jiřina