Výpověd

• (neregistrovaný)

25. 7. 2006 19:43

Dobrý den, měla bych prosím tento dotaz,nebo více na sebe navazujících.Dostala jsem se v práci do zajímavé situace a nevím jak řešit tento problém.Pracovala jsem ve firmě na jisté pozici a po několika měsících trápení /MÁ NADŘÍZENÁ MÁ PROBLÉMY S ALKOHOLEM,ALE JE JÍ TO VEDENÍM TIŠE AKCEPTOVÁNO.jsem byla rozhodnuta ze zaměstnání sama odejít. Nicméně po úvaze jsem zaměstnavatele požádala o přeložení na jiné pracoviště s tím, že pokud této mojí žádosti nevyhoví, odejdu z firmy.Ten mě nakonec přeřadil jinam.Souhlasila jsem,ale tato změna nebyla provedena písemně,tzn.že jsme se dohodli pouze ústně.Po dvou měsících si to však zaměstnavatel rozmyslel a sdělil mi,že na nynější pracovní pozici nejsem zcela vytížená a že mi chce snížit plat.Tuto nabídku však už nejsem schopna akceptovat, nebot bych se ve funkci referenta dostala na hrubou mzdu 8.000,--.Zaměstnavatel očekával,že na toto nepřistoupím a sdělil mi, že pokud nesouhlasím,mám dát vypověd.Mrzí mě to, protože ostatní zaměstnanci odchází s odstupným,jenže nevím co si na mě můžou ještě vymyslet.Jsem rozhodnuta dát výpověd sama a to s 2 měs.výpov. lhůtou, protože tlak na mě ze strany zaměstnavatele je velmi nepříjemný,ale proč odejít se sklopenou hlavou. Navíc jsem osoba zdravotně znevýhodněná a hledat další místo bude pro mě velmi těžké.Poradte mi prosím, zda se můžu nějakým způsobem bránit,nebo raději odejít,smlouvu mám do prosince a i kdyby mě ponechali,budou mi dávat najevo,že překážím.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2006 20:35

zdeněk H. (neregistrovaný)

Re: výpověd
      Paní Martino dobrý večer,
      není to dlouho, co jsem na podobnou zkušenost reagoval paní před Vámi. I Vám sdělím můj názor.
      Zabývám se profesionálně personalistikou cca 10let a vím, že nyní ve své praxi prožíváte celkem složité rozhodovací období.
      Dle mého názoru vidím v postupu Vašich nadřízených snahu o rychlé řešení vzniklé situace, se záměrem zabránit taktizování s podáváním výpovědi z Vaší strany.
      Jedná se o běžnou praxi, vycházejíci z předpokladu, že oznámení o výpovědi jste náležitě uvážila.
      Z pohledu organizace jste tímto krokem oslabila důvěru firmy.
      Ta se může rozhodnout buďto tuto důvěru posílit případným vylepšením Vaší smlouvy nebo urychlením jejího ukončení.
      Mrzí mě, že ale Vaše vedoucí zřejmě zvolila druhou variantu.
      Na podporu Vaši důstojnosti Vám mohu sdělit, že podání výpovědi je velmi jednoduchý, jednostranný akt.
      Provedený nejlépe písemně, formou doporučeného dopisu. Lhůta dva měsíce, začíná běžet prvním kalendářním dnem měsíce následujícího po doručení.
      Při zachování klidu, rozvahy a sebedůvěry Vám garantuji satisfakci s výsledku vývoje Vašeho pracovní poměru u této i každé další organizace.

Přeji Vám hezký zbytek večera
      Zdeněk H.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).