Re: reklamní grafika na soukromém autě
No, já za sebe bych to jako daňový náklad brala. Do daňových nákladů nejdou dát náklady na opravu tohoto soukromého vozidla. Tohle ale oprava není. Je to reklamní služba, propagace firmy. Kdyby si dal reklamu na reklamní plochu umístěnou někde ve městě nebo do zlatých stránek, taky by neměl tuto reklamní plochu v majetku firmy. Takže proč by si ji nemohl dát na auto?
Možná se ozve ještě někdo další, ale já bych to tam dala.
Já bych to brala jako náklad, který zajišťuje jeho příjem, takže
daňově.
No, pokud je to faktura od reklamní agentury, tak myslím, že je málo pravděpodobné, že by její součástí byla také generálka auta. Nevím o žádné reklamní agentuře, která toto svým zákazníkům zajišťuje a také neznám servis, který by dělal reklamní polepy.
No myslím, že tohle s úředníky uhádáte. Reklamu dnes používá většina firem a to v nejrůznějších formách. Reklama na internetu, ve zlatých stránkách, na budovách, na autobusech atd. Je to jeden ze způsobů jak se zviditelnit a získat více zákazníků. Více zákazníků = vyšší příjmy. Reklama dnes může být kdekoli i na automobilech. Máte platit někomu cizímu za reklamní plochu nebo používat reklamní plochu, která je zdarma k dispozici?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2006 12:51
Dobrý den
FO má své soukromé vozidlo, které využívá pro podnikání a nechal si na něm provést reklamní grafiku propagující jeho živnost.
Může to být pro něj daňový nákladem + odpočet DPH nebo když to má na svém soukromém autě je to nedaňové?
děkuji