Název firmy

• (neregistrovaný)

26. 7. 2006 15:21

dobrý den,
    kde bych našla, že pokud mi firma pošle fakturu s naším špatným názvem musí mi to opravit? Jde mi o to, že naše firma se píše velkým písmenem a chodí mi název s malými písmeny. Nechávám to přepracovávat, ale vlastně nevím, kde bych toto našla.
    díky moc Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 7. 2006 15:28

Ilona (neregistrovaný)

Re: název firmy
      explicitne to vyplyva za ustanoveni zakona o DPH - nalezitosti dan. dokladu - doklad musi obsahovat "obchodní firmu nebo jméno a příjmení, popřípadě název, dodatek ke jménu a příjmení nebo názvu, sídlo nebo místo podnikání osoby, pro kterou se uskutečňuje plnění" ...

obchodni firmu mate zapsanou v OR a tak by se mela uvadet na fakturach protoze pouze tato varianta je spravna.... nicmene, taky se piseme s velkymi pismeny, ale kdyz to nekdo napise trochu jinak, a ostatni nalezitosti sedi - ICO, DIC,.... tak to opravovat nenechavam...

• 26. 7. 2006 15:31

Markéta (neregistrovaný)

díky moc, tenhle paragraf zákona o DPH jsem četla, ale úplně zas tak přímo to z něj nevyplývá, tyto malá a velká písmena, ale pak logicky ano, pokud to má být podle OR

• 26. 7. 2006 15:57

jidi (neregistrovaný)

Naprostý souhlas. Znám případ, kdy firma měla v názvu přímo mnapsáno "akciová společnost" a FÚ doklady se zkratkou a.s. neuznal.

• 26. 7. 2006 22:30

Ilona (neregistrovaný)

tak to abych nechala predelat 1/2 dokladu... :////////////

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).