Re: Přerušení činnosti = obcházení zákon
Můžu vědět co ho vede k přerušení činnosti na jeden měsíc? Pokud podniká jako osoba a nikde nepracuje stejně musí platit zdravotní a já bych doporučila i sociální pojištění. Nevidím žádnou výhodu v přerušení živnosti na jeden měsíc, pouze velké papírování. Mýlim se snad?
Re: Přerušení činnosti = obcházení zákon
Máte pravdu, jenže tohle není žádný "skutečný"podnikatel, pracuje v lesnictví a má velmi malý příjem, jenže ho ta práce hrozně baví (ani se mu nedivím :-)) Tak jsem mu poradila to přerušování živnosti v měsících, kdy nepracuje, aby prostě přežil a nemusel skončit. Pořád si myslím, že FÚ nemá pravdu a mám na ně čím dál větší vztek, že si takhle "upravují" už tak dost blbé zákony... Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2006 19:44
Klient přerušil v zimních měsících na 3 měsíce činnost, protože neměl zakázky. Teď chtěl na FÚ nahlásit přerušení na měsíc (jede na dovolenou), ale vyhodili ho, že si nemůže dělat, co chce, víc jak jednou přerušit činnost prý není povoleno a je to obcházení zákona, když živnost mu trvá. Já na jeho místě bych byla bojovala, ale zalekl se hrozby, že mu udělají v takovém podezřelém podnikání kontrolu. Mám z toho moc špatný pocit a tak se tady o něj s vámi alespoň podělím, promiňte :-) Jana F.