Re: Dovolená při nerovnoměrné pracovní d
>>Mám zaměstnany 2 prodavačky. Ty dělají 15 dnů, nebo
>>16
>>dnů v věsíci po 11 hodinach. Kolik dovolené z nároku
>>20 dnů jim přísluší odepsat při čerpán 1 dne?
>
>Máte-li zpracován harmonogram, pak jim z dovolené
>odepíšete 1 den a proplatíte náhradu za 11 hodin. Spočtěte
>si, prosím, dobře odpracované směny!
Re: Dovolená při nerovnoměrné pracovní d
>>>Mám zaměstnany 2 prodavačky. Ty dělají 15 dnů, nebo
>>>16
>>>dnů v věsíci po 11 hodinach. Kolik dovolené z nároku
>>>20 dnů jim přísluší odepsat při čerpán 1 dne?
>>
>>Máte-li zpracován harmonogram, pak jim z dovolené
>>odepíšete 1 den a proplatíte náhradu za 11 hodin.
>>Spočtěte
>>si, prosím, dobře odpracované směny!
Pokud nepracují 5 dní v týdnů, nebudou mít nárok na 20 dnů dovolené. Při nepravidelně rozvržené pracovní době se nárok přepočítává takto:
Každé z nich spočítáte počet plánovaných směn v celém kal. roce. jen plán, ne směny přesčasové. Tyto spočítané směny vynásobíte počte týdnů dovolené (u Vás 4) a vydělíte 52,14 (což je průměrny počet týdnů v roce). Vyjde Vám počet dní dovolené (třeba jen 16). Tyto dny bude prodavačka čerpat pouze ve svých pracovních dnech, když měla mít směnu. Např. v týdnu měla mít 4 směny, bude celý týden doma, vyčerpala si tedy 4 dny dovolené z vypočítaného nároku. Každý den dovolené jí bude proplacen tolika hodinami, kolik měla v tom dni činit směna.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2006 12:05
Mám zaměstnany 2 prodavačky. Ty dělají 15 dnů, nebo 16 dnů v věsíci po 11 hodinach. Kolik dovolené z nároku 20 dnů jim přísluší odepsat při čerpán 1 dne?