Skončení škol.docházky-zdrav.pojištění?

• (neregistrovaný)

31. 7. 2006 13:00

Stydím se a mám okno jak hrom.Dítě ukončí povinnou školní docházku, od 1.7.-31,8. nastoupí na "brigádu", od září studuje SOŠ, vím, že po dobu prázdnin není studentem, protože soust.přípr.na bud.povolání nastává až studiem na SŠ, ale hlava mi nevymyslí jak se zdravotním pojištěním ?? Je během prázdnin když pracuje plátcem pojistného za ní stat - jde mi o to, zda musím odvést do minima ?? to je ostuda, co :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 7. 2006 13:04

...... (neregistrovaný)

Re: skončení škol.docházky-zdrav.pojiště
      Prázdiny studentům patří!!!...Běhen brigády jde-li o dohodu o provedení práce neplatíte žádné zdravotní ani sociální jen odvedete
      daň srážkovou...

• 31. 7. 2006 13:21

anonym (neregistrovaný)

DPP i daně jsou mi jasné, toto je pracovní poměr,který zakládá účäst na NP.
      ale zmátlo mě to, že jim nedám slevu na studenta, protože není student, takže na pojišťovnu nahlásím s "P" a "G" ??Pokud se podívám pod "G" - nástup nezaopatřeného dítěte, tj. studenta střední nebo vysoké školy do zaměstnání vprůběhu studia nebo přiznání nezaopatřenosti dítěte v průběhu zaměstnání - počátek studia na stř.škole a on studuje až od září ?? nějak se mi to plete - vyvedete mě z toho - kde najdu, že je plátce ZP za dítě,které ukončilo škol.docházku - stát ? děkuji moc

• 31. 7. 2006 13:35

JiřinaH. (neregistrovaný)

Nic nehledejte a nenervujte se zbytečně. Ještě povinnou školní
      docházku neukončilo, protože se školní rok počítá vč prázdnin do 31.8. :)

• 31. 7. 2006 13:40

....... (neregistrovaný)

---------------------------------
      Pokud nastoupí student do zaměstnání o prázdninách mezi jednotlivými ročníky studia (na brigádu a podobně), oznámí to zaměstnavatel na jednom řádku kódem „P“ a na druhém řádku kódem „G“ za něj oznámí, že je nezaopatřeným dítětem, za které platí pojistné stát.
      Hledejte na www.VZP.cz Jinak souhlasím s paní Jiřkou
      --------------------------------

• 31. 7. 2006 14:00

anonym (neregistrovaný)

já jsem přece blb ! pěkně jsem zazmatkovala, děkuji !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).