Re: je zápočet možný ?
Možné to je, dělá se to tak běžně, protože pohledávky je možné započítávat podle § 358 a dalších. Obvykle k tomu stačí "návrh na vzájemný zápočet pohledávek a závazků", vyjíždí to každý slušnější účetní software. To by mne zajímalo, kde v zákoně o daních z příjmů jste našel ten zákaz zápočtu.
Re: je zápočet možný ?
já přistupuji k zápočtu jako k "dohodě" - když se dohodnem...jen je nutno ten zápočet promítnout například do příjmů pokud vedete daňovou evidenci - ne jen u faktur...s tím jsem se setkala u svým bývalých majitelů - započetli,ale nepromítli do peněž.deníku příjem částek započtených...já na to koukala jak zjara
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 8. 2006 19:18
Zdravím všechny,
prohlížel jsem toto fórum ohledně zápočtu plateb, kde je uváděno, že je to možné a tak z toho máme zamotanou hlavu, protože v zákonu a dani z příjmu je uvedeno, že zápočet plateb není možný. Možná to jen špatně chápeme.
Konkrétně, vystavili jsme fakturu na 100 000 odběrateli, který nám nyní dodal služby za 50 000. Chtěl bych Vás požádat o názor, zda-li je možné, aby nám uhradil jen 50 000 s tím, že svou fakturu započetl, to snížil úhradu a tím jsme si vzájmně vyrovnáni. Pokud to tak lze, jaké doklady kromě faktur jsou třeba ?
Děkuji předem za Vaše názory. j.