Re: Výprodej a ekonomicky spojené osoby
Podle mého názoru pokud dodržíte ceny obvyklé pak to FÚ nenapadne jinak bych asi moc klidné spaní neměla. Tak to udělejte, že jste zásoby prodali v drobném prodeji - výprodej - za symbolické ceny a máte to. Uděláte si leták, kde bude napsán výprodej a pak ho doložíte u kontroly.
manžel měl teď kontrolu fú - propojení mezi společníky dvou firem to byl jejich koníček - u nich by to dle zkušeností s nimi neprošlo ani náhodou....ale jinak doporučuji opravdu také to,co je popsáno výše - udělejte si letáček s nabídkou - škoda,že nemůžete doložit alespoň nějakým prodej na paragon - něco jsme prodali,zbytek již nikdo nechtěl...snad budete mít štěstí na rozumné kontrolory...ale oni u těch osob blízkých předpokládají,že všichni šidí tak jak u jakýchkoli podnikatelů...
Přesně tak, ještě bych to pochopila v případě normálního prodeje, ale když několik měsíců nemám ani maloobchod, ani velkoobchdní zákazníky, tak je logické, že někam to prodat musím, mám to vyhodit a finančák ostrouhá ještě více, takhle z toho odvedu DPH.
Pořád přemýšlím, jak to udělat, ještě mám na skladě asi za 2000 ,- takže to můžu dát teoreticky do II. kvartálu, nemám ještě podáno DPH, ale zase jak na paragon, když nemám ten obchod, to jako přišli zákazníci k nám domu? Jinak fakt nevim.
Týna
Paní Týno, já bych to skutečně udělala tak, že zákazníci přišli třeba ke mně domů a já jim to tam prodala. Někde to zboží mít uskladněné musíte tak odsud jste to taky prodala. Měla bych k tomu kopie paragonů. To vše za předpokladu, že ještě máte ještě platný živnosťák, to jen pro jistotu, kdyby chtěli z úřadu hledat myšky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 8. 2006 22:23
Dobrý večer, máme takový zádrhel. Vyprodáváme (za opravdu symbolickou cenu) všechno zboží které nám zbylo po uzavření obchůdků (zároveň končíme registraci k DPH a nechcemei odvádět DPH ze zůstalého zboží na skladě) a jelikož už nemáme žádné klienty kterým prodat, vyprodali jsme toto zboží naší druhé s.r.o.
Myslíte, že to napadne FÚ, jako prodej ekonomicky spojených osob.
Dříve jsme této naší s.r.o. fakturovali jako ostatním klientům, tak doufám, že to obhájíme.
Nemáte prosím nějaké zkušenosti?
Díky
Týna