Re: Prosím Docenta - záhadný termín
>>>"časové rozčlenění odpočtu DPH" - tímto termínem mě
>>>včera fackoval pan 1 a vysvětlení se od něj jak je
>>>vidět
>>> nedočkám. Mohl byste mi prosím vy, nebo někdo jiný
>>>vysvětlit, co to znamená?
>>>Opravdu mě to velmi zajímá. Prosím o věcnou odpověď
>>>bez osobních invektiv. Není třeba, aby se z toho
>>>vyvinul
>>>další hrdinský útok dvou i více "kolegů"proti jedné
>>>slabé ženě :-) Jana F.
>>>***************************
>>
>>Netuším, co tím chtěl básník říci, tento pojem
>>neznám,
>>taky radši nikomu neradím, jen říkám svůj názor na
>>věc
>>:-)
>*****************
>Tak vám pěkně děkuji, já to hledala do dvou v noci a
>pak se mi o tom ještě zdálo... Jana F.
No já bych se skromně domníval, že příslušný autor "pan 1" měl možná na mysli rozložení nadměrného odpočtu DPH v jednom zdaňovacím období do následujících období v témže roce, kdy odpočet může být menší nebo dokonce nastat povinnost. Využívá se to v případě, že na FÚ máte např. vyměřené penále a zažádala jste o jeho prominutí a do doby rozhodnutí není příliš vhodné, aby na Vašich účtech vznikaly vratitelné přeplatky, které mohou být využity k úhradě jiných daní-penále.Snad to takto stačí. Snažím se o naprosto bezelstný ton, i když přiznávám , že už večer toho mám dost. Ještě, že to zachraňuje výborný kolega Muller Thurgau. S pozdravem Pitrísek.
>*********************
Aha, tak pokud se toto pan 1 domníval, tak já si myslím, že se asi domníval špatně, neboť při změně režimu podle § 74 zákon jasně ukládá v odstavci 3 uplatnit odpočet DPH v DP za 1. zdaňovací období po dni účinnosti uvedeném na osvědčení o registraci. Myslím, že toto pan 1 na mysli neměl, taková blbnost by ho snad nemohla ani ve snu napadnout :-)
Pitrísku, vy jste zlatíčko :-) O té možnosti kalkulovat s odpočtem vím, ale domnívám se, že se to netýká jednorázového odpočtu při změně režimu. To když neuplatníte, tak to snad nejde ani dodatečným...(ale to nevím jistě, aby mě někdo nechytal za slovo).
V debatě šlo o to, že vrácený odpočet při změně režimu se potom zaeviduje/zaúčtuje do příjmů, což pan 1 nedělá a asi se domnívá, že je to nějaká státní dotace :-) Ale tím si nelamte hlavu a pozdravujte kolegu :-) Jana F.
Ne nedělá a opět opakuje, že Jana F. je zřejmě státní dotací pro toto forum. Pokud zasáváte teorii že vrácení DPJH je příjmem,
vysvětlila byste tuto vaši teorii na příkladu v účetnictví?
OSVČ vedoucí DE se rozhodl vést od 1.1. účetnictví (dobrovolně)
a zaroveň se stát (dobrovolně) plátcem DPH. Na který účet
zaúčtuje vrácení DPH při změně režimu? Díky.
S dovolením se vmísím. Vrácené DPH při změně režimu i podle mého názoru podléhá dani z příjmů. Pokud k témuž datu došlo i k přechodu na podvojko (viz váš příklad), zaúčtovala bych k datu přechodu do deníku počáteční stav MD343 D491600 (kde 491600 je výnos podléhající dani z příjmů, blíže viz třeba www.volny.cz/prechod ), totéž bych zadala do pohledávek/závazků jako pohledávku za berňákem. Při příjmu peněz na účet bych zaúčtovala už klasicky MD221 D343.
Pane doktore, nepřu se s Vámi, toto je jen můj názor. Respektuju, že třeba máte jiný, OK. Okolo přechodu na podvojko jsou různé nejasnosti, píšu jen, jak bych to řešila já. Netvrdím, že to je jediné a správné řešení, ok?
Prosím jen, aby zde kdokoliv (ani Vy) nevyvolával zbytečné hádky, prosím žádné slovní útoky, rejpání, urážky atd. - toto adresuji všem, kdo to čtou. Fakt nerada mažu příspěvky! Prosím všechny, pište k věci, případně se tu bavte s vtipem a přátelsky, ale BUĎME K SOBĚ SLUŠNÍ A UCTIVÍ!!!
Děkuji za informaci paní inženýrko, vaše www pozorně sleduji
a jsem velmi rád, že jste je vytvořila. Rád je používám k vysvětlování
konkrétních příkladů.
Samozřejmě že=Vrácené DPH při změně režimu i >podle mého názoru podléhá dani z příjmů.= jinak to možné není.
V Ú, tak jak sama uvádíte na www.volny.cz/prechod.,
v DE JENOM !!! přes §5/6= zákonné ustanovení a v DP přes ř.105 Přílohy č. 1=technické provedení.
Ale určitě NE prostřednictvím příjmu ani v Ú (6xx), ani v DE
Zde žádný problém není. Ale tvrdit že je to příjem v DE, je přinejmenším nehoráznost a problém nastává v tom, zda je to tvrzení jenom z neznalosti nebo z prosazování své všemohoucnosti na tomto foru.
Jenom mě mrzí, že je zde dost těch kteří mají vynikající znalosti
ale b o j í se je vyjádřit proti chybnému názoru paní Jany F.
Nebo jenom nechtějí mít "rozšířenou" diskusi o vývody uvedené paní, které se často dostávají z jejího "odborného" rozsahu k
osobním urážkám. Ale to nijak neovlivním.
Pane doktore, díky za srozumitelné vysvětlení. Jsem ráda, že jste to tady tak pěkně vysvětlil, s vaším vysvětlením souhlasím, vrácené DPH při změně režimu lze zapsat do ř.105 DP a tak jej zdanit. To je technicky jistě nejčistší. Domnívám se však, že z hlediska daně z příjmů je v DE jedno, jestli se ta vratka DPH rovnou zaeviduje jako zdanitelný příjem do deníku a pak už se neuvádí v uzávěrkových operacích či přílohách. Daňově to vyjde nastejno. (Nepíšu teď o dopadech na SP, ZP, to by zase byla jiná diskuze. Nechci to tady rozebírat, myslím že odborně je nám to jasné.)
PS o "neomylnosti"
Pan -1- o kus výš píše:
Jenom mě mrzí, že je zde dost těch kteří mají vynikající znalosti
ale b o j í se je vyjádřit proti chybnému názoru paní Jany F.
Přidávám svou reakci:
Nevidím důvod k tomu, aby se někdo bál vyjádřit svůj názor. Diskuze je veřejná a jejím posláním je právě výměna různých názorů a rady pro neznalé nebo tápající. Nevhodné příspěvky lze nyní snadno odstranit smazáním (zneviditelněním). Takže ať se nikdo nebojí psát :-)
Pane doktore, mějte se pěkně a pozdravujte berušky ;-)
Re: PS o "neomylnosti"
To se na mně lidi nezlobte, ale jestli se tady celou dobu bavíme o tom, že vrácené DPH při změně režimu se nezachytí v DE jako příjem do pokladny nebo do banky, ale jako nepeněžní příjem do nepeněžního deníku, resp. jako položka zvyšující základ daně přímo do DP v příloze E, tak to si připadám opravdu jak u blbečků na dvorečku. Kvůli tomu tu málem vznikla válka ? To se mi snad zdá !!! A kde je tedy to časové rozčlenění odpočtu DPH nebo co to tu zaznělo ? To nějak v té debatě nakonec vyšumělo !!! Jak jsem klidnej a asertivní člověk, tohle mne vytočilo !!!
Já se tak těšil, že z toho nakonec bude nějaké senzační odhalení, nějaká skvělá finta, kterou oslním a na kterou konečně sbalím tu jednu krásnou prsatou účetní a nakonec je z toho mýdlová bublina, která splaskne dřív než dorazí ke mně. Jste mi úplně zkazili daňově-účetního "Ježíška", jsem se na tu daňovou bombu těšil jak na dáreček pod stromečkem a nakonec jsou z toho zase jen bačkory jako pokaždý :-((((((
Vy balíte účetní na odborné finty? :-))) Jakožto ženská-účetní se domnívám, že na nás platí zcela klasické metody jako na každou jinou ženskou :-)) A popravdě řečeno - pokud by se mnou chlap na schůzce rozebírala odborné záležitosti, to bych asi utekla :-))) Od schůzky očekávám něco jiného ;-) na odborný pokec můžu třeba sem :-)))
Tak na zdraví a ať se vám tu fešnou účetní podaří sbalit na cokoliv - třeba i na "obyčejnou" růži ;-)
Pane docente, války vznikají z různých důvodů, jak jistě víte i z reálného života. Někdy mám dojem, že čím malichernější důvod, tím urputnější hádka :-) zdá se mi, že leckdy jde především o to hádání a že původní předmět sporu je dávno zapomenut, posloužil jen jako záminka. Takže ať to tu neprotahujeme - pojďme tento thread ukončit a pojďme odpovídat na odborné dotazy, je jich tu dost. Nebo pojďme relaxovat - je sobotní večer - třeba s lahví dobrého moku :-) Přeju všem klid a mír v duši :-)
Safra, to jsem si zase naběhla...
Jen vysvětlení - nebylo to myšlené jako že jsem si nějak jistá, jen jsem chtěla vyjádřit, že mi kritika nevadí, naopak jsem za ní vděčná :-) To jen na ty pohádky, že se mně někdo bojí kritizovat. Jana F.
>>Pan -1- o kus výš píše:
>>Jenom mě mrzí, že je zde dost těch kteří mají
>>vynikající znalosti
>>ale b o j í se je vyjádřit proti chybnému názoru paní
>>Jany F.
>>
>>Přidávám svou reakci:
>>Nevidím důvod k tomu, aby se někdo bál vyjádřit svůj
>>názor. Diskuze je veřejná a jejím posláním je právě
>>výměna různých názorů a rady pro neznalé nebo
>>tápající.
>>Nevhodné příspěvky lze nyní snadno odstranit smazáním
>>(zneviditelněním). Takže ať se nikdo nebojí psát :-)
>>Pane doktore, mějte se pěkně a pozdravujte berušky
>>;-)
>
>To se na mně lidi nezlobte, ale jestli se tady celou
>dobu bavíme o tom, že vrácené DPH při změně režimu se
>nezachytí v DE jako příjem do pokladny nebo do banky,
>ale jako nepeněžní příjem do nepeněžního deníku, resp.
>jako položka zvyšující základ daně přímo do DP v
>příloze E, tak to si připadám opravdu jak u blbečků na
>dvorečku. Kvůli tomu tu málem vznikla válka ? To se mi
>snad zdá !!! A kde je tedy to časové rozčlenění odpočtu
>DPH nebo co to tu zaznělo ? To nějak v té debatě
>nakonec vyšumělo !!! Jak jsem klidnej a asertivní člověk,
>tohle mne vytočilo !!!
-------
A kde je tedy to časové rozčlenění odpočtu
>DPH nebo co to tu zaznělo ? To nějak v té debatě
>nakonec vyšumělo !!!
Ne, bylo smazáno. Pro jistotu znovu: §5/1 ZDP a §74/2 ZDPH
Prostudujte rychle, než bude opět smazáno.
Smazáno nebude, pokud tady nebudou nějaké invektivy. Bohužel jsem musela smazat i pár příspěvků, kde byly hodnotné informace, protože obsahovaly i řadu nevhodných textů (mírně řečeno). Mám možnost smazat celý příspěvek, nemůžu z něj smazat jen něco. Takže prosím, důležité odborné informace pište zvlášť a případné osobní škorpení taky zvlášť, aby bylo možno mazat jen "balast".
Nojo, já vím, že to mazání je blbý, mně je dost proti mysli dělat cenzora, ale ono to tady už fakt vypadalo hrozně :-((
>Nojo, já vím, že to mazání je blbý,
Ježíšku růžovoučkej, já snad vyhynu. Proč myslíte, že vás RH pověřil administrací (tedy kromě toho, že jste odborně na úrovni a naprosto nekonfliktní). Myslím, že potřeboval někoho, kdo bude mazat místo něj (nebo s ním).
>mně je dost proti mysli dělat cenzora...
A je to na fóru vidět. Neberte to prosím ve zlém - vážím si toho, co děláte a vůbec vám tu funkci nezávidím, ale vy jste moc hodná a zjevně nechcete naštvat ani ty, kteří si to zaslouží (sebe občas nevyjímaje).
Vím, že RH hledal někoho, kdo bude přijatelný pro všechny. Moje teorie o "anonymním adminovi" (co je komu do toho, kdo to tu maže) se neujala - stejně jako názor, že admin musí být někdo, přijatelný pro všechny.
Takže je to na vás - hrrr na ně!
Gravere, děkuji opět :-)
Gravere, vážím si vás jako odborníka i jako člověka znalého poměrů na českém internetu. Vaše rady a názory mají pro mě velký význam a zamýšlím se nad nimi. Určitě máte pravdu, snad se časem naučím být přísnější. Dost jsem toho včera promazala. Pokud máte pocit, že bych toho měla smazat víc, pošlete mi prosím na email odkazy na "divné" příspěvky, podívám se. Děkuju za spolupráci a prosím, pokud budete mít pocit, že mi máte co říct, klidně se ozvěte veřejně ve fóru nebo soukromě na email. Ještě jednou díky a přeji hezký den!
Re: Gravere, děkuji opět :-)
Paní Evo, vážím si vašeho uvážlivého přístupu. Radikalisovat se nedejte. Pokud jsou tam nějaké cenné informace, je škoda tu větev smazat, i když se nalepí nějaký hádavec. Snad se všichni nezkazíme, když si jeho nechutné invektivy přečteme.
Co by jinak z celé té diskuse zbylo, když budete mazat, mazat a mazat, komu to asi poslouží ????????
Pavle, i Vám děkuju :-)
Milý Pavle, děkuju za vaše milé příspěvky. Učím se být moderátorkou a je to těžké, zvlášť když jsem zde v této funkci zatím sama. Nalepení "hádavce" není problém, můžu mazat jednotlivé příspěvky "odzadu" od těch nejnovějších, takže můžu smazat přilepené konfliktní příspěvky a nechat tam jen ty původní odborné. Horší je, když v nepříjemném příspěvku jsou i odborné informace, tam mám dilema, co s tím. Ale budu muset být přísná a mazat taky, protože někteří zdejší výtečníci (asi víte, koho myslím) by brzy zjistili, že nesmažu příspěvek s urážkami, pokud tam přidají nějakou odbornou informaci či odkaz na paragraf. Bohužel totiž nemohu smazat jen část příspěvku. Takže prosím všechny - do odborně zaměřených příspěvků nepřidávejte útoky, rejpavé urážky, nadávky atd. - jinak bohužel budu muset mazat a budete naštvaní. Pokud se chcete pohádat, udělejte si zvláštní "hádavou" větev bez odborných diskuzí :-)) usnadníte mi práci a nebudete rozzlobení, že vám smažu odborné informace, které budou utopené v hádání. Je mi proti mysli takto postupovat, ale vidím, že někteří jedinci jsou nepoučitelní a po dobrém s nimi asi nic nepořídíme :-( Omlouvám se, pokud jsem se někoho dotkla. Děkuji těm, kteří chápou :-)
Re: Pavle, i Vám děkuju :-)
Vidíte, tady máte praktické potvrzení mé teorie, že když si necháte do své práce každého kecat, nadřete se ještě víc :-)).
Já říkám, že je dobré důsledně mazat příspěvky bez informační hodnoty, pokud už obsahují jen elementy osobní války. Tvrdím, že se diskutující musí naučit sami oddělovat zrno od plev (a tvrdím, že se to nikdy nenaučí - proto SZ).
Pavel tomu říká radikalizace a nabádá vás k umírněnému postupu (tu hranici ovšem už nijak nevymezuje). Oba přitom zjevně sledujeme stejný cíl. Nijak vám to nepomůže - musíte se rozhodnout sama.
Moje zkušenosti jsou praktické - dělal jsem to dost dlouho, abych pochopil, že jedinou možností je prostě smazat to, co uznám za vhodné, bez úvah typu "co na to ostatní" a nenechat se nikdy zatáhnout do případných diskusí o tom, co mělo/nemělo být smazáno. Jinak totiž vygenerujete víc balastu, než smažete.
btw: Přimlouvám se za alespoň dočasné zachování příspěvků sice mimo téma, ale jinak neškodných - občas se nad nimi dobře bavím. Snad by šly promazávat dávkově, po určité době, když už je topic mrtvý.
Ještě zpět k zamykání threadů: pokud to fórum neumí, tak je dobré vstoupit do diskuse s tím, že thread zamykáte symbolicky a že další příspěvky budou mít za následek smazání. Pak je ta odpovědnost už na ostatních - pokud smáznete něco, kde náhodou byl kousek zajímavé informace, tak si za to můžou sami.
Ostatně bych se toho nebál - nemějte strach, že něco důležitého zapadne.
Re: Třeba tahle debata :-)
Jen taková úvaha - kdyby sem přišel někdo nezasvěcený v tuto chvíli a četl tento thread, jak tomu učeně říkáte, mohl by si myslet, co tady blbneme, nezajímalo by ho to nebo by byl znechucený. Také se mi to občas stává, když narazím na jiné debaty někde na netu. Jenže mě se to hrozně líbí a jsem nadšená, kdykoliv někdo něco připíšete :-) Tím chci říct, že bych taky mazala spíš opatrně. A vymezení? Úroveň :-) Od gravera bych tady nechala vše, představte si, že by býval někdo mazal netopýry :-))) Jana F.
Gravere :-)
>Vidíte, tady máte praktické potvrzení mé teorie, že
>když si necháte do své práce každého kecat, nadřete se
>ještě víc :-)).
Dávám vám víc a víc za pravdu :-)
>Já říkám, že je dobré důsledně mazat příspěvky bez
>informační hodnoty, pokud už obsahují jen elementy osobní
>války.
Hmm, asi ano :-)
>Jinak totiž
>vygenerujete víc balastu, než smažete.
Ano, tento thread je toho důkazem :-)) Ale pomohl mi ujasnit si mnohé - i díky Vám, takže zase není tak zcela neužitečný ;-)
>
>btw: Přimlouvám se za alespoň dočasné zachování
>příspěvků sice mimo téma, ale jinak neškodných - občas se
>nad nimi dobře bavím. Snad by šly promazávat dávkově, po
>určité době, když už je topic mrtvý.
Jasně, neškodné příspěvky rozhodně mazat nechci a nebudu. Nad některými se chechtám hlasitě a někde jsou to skutečné perly, které by byl hřích smazat!
>
>Ještě zpět k zamykání threadů: pokud to fórum neumí,
>tak je dobré vstoupit do diskuse s tím, že thread
>zamykáte symbolicky a že další příspěvky budou mít za
>následek smazání. Pak je ta odpovědnost už na ostatních -
>pokud smáznete něco, kde náhodou byl kousek zajímavé
>informace, tak si za to můžou sami.
Ne, zamykání threadů toto fórum neumí, alespoň v tuto chvíli ne. Váš nápad je zajímavý, budu si ho pamatovat.
Bez ironie - první případ: když se někdo všem omluví, na každého vlídně promluví, nejhorší psychopaty laskavě uklidní a pak udělá, co je třeba - tak to je tady jen jedna osoba :-) Pro ten druhý příklad tady nikoho neznám a ani nevím, k čemu by to bylo.
Osobně bych něco takového nechtěla dělat ani za nic, mám problémy když se mi poperou zvířata - zasahovat, nezasahovat, nechat přírodě volný průběh :-)? Jana F.
Nepomůže, chvíli jsem nad tím přemýšlel, došel k závěru, že tím pan 1 asi myslel to, že "vrácení" odpočtu DPH při 74/2 ZDPH mi ovlivní základ daně z příjmů prakticky do dvou zdaňovacích období podle daně z příjmu, tedy co jsem v jednom roce vydal, již mi nestihnou v tom samém roce vrátit. Tedy v jednom roce mám výdaj, v dalším existuje právní důvod pro jeho vrácení příjemcem, tedy státem a zahrnu to do základu daně podle 5/6 ZDP. On si to pro sebe nazval časovým rozčleněním, dá se tomu jistě říkaz i jinak, ovšem pro mne to praktického významu nemá a proto se tím již nebudu zabývat.
Možná to co teď píšu je úplně mimo, ale pak musím rezignovat na svou inteligenci a jen tiše v koutku šoupat nohama, až se budou bavit dospělí :-))).
Myslela jsem možná podobně - že z nákupů v tom kalendářním roce, ve kterém je změna režimu, se DPH ve výdajích neuplatní (nebo odečte v DP, to už je detail). Takže při vrácení nadměrného odpočtu už není co dávat do příjmů. Pak jsem začala uvažovat nad tím rozčleněním nadměrného odpočtu do různých let podle hesla proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě - ale také to vzdávám... Děkuji za vaši trpělivost :-) Jana F.
Přemýšlel jste jenom chvíli a vyřešil jste to naprosto správně
včetně technického provedení i názvu. Pokud používáte jiný
název, je to vaše záležitost. O vlivu na ZP a SP nebyla řeč.
Na svoji inteligenci nerezignujte a když vynecháte ty nohy ......
Děkuji za pochopení.
Re: Na okraj :-)
Docente vy byste měl snad psát odborné výklady, vás je tady škoda :-) Vás by snad uznával i člověk, kterého jinak vyvádějí ze školení renomovaných odbornic :-) Mohl byste začít pojednáním o skladové evidenci se zaměřením na kontrolu korunou. Hlásím se jako předplatitel :-) Myslím to vážně, nikdo to dosud seriózně nesepsal a já to pořád hledám. Jana F.
-------------------------
= Domnívám se však, že z hlediska daně z příjmů je v DE jedno, jestli se ta vratka DPH rovnou zaeviduje jako zdanitelný příjem do deníku a pak už se neuvádí v uzávěrkových operacích či přílohách. Daňově to vyjde nastejno.=== Je to Váš názor, kterému oponuji např. tím, že opravdu vyjde daňově nastejno, jestliže výdaje (5xx)
bude zaznamenávat na účty (6xx) mínusem. Je to ale správné?
Je to stejný problém jako s těmi "vratkami" ZP a SP ev. problém
§23 na dopad na "přehledy" jak sama připomínáte.
Ano, ano, ano, ano, ano... stačí? :-)))
Myslím, že není třeba bavit se o nových i starších tématech furt dokola. Je to pořád o tomtéž. Pojďme dělat něco užitečnějšího, třeba pomáhat jiným - potřebných je tady dost! Mně tato debata připadá uměle nastavovaná a tak trochu "o ničem". I když asi zase něco připíšete, už se nechci zapojovat. Přeji krásnou dobrou noc i hezký den.
Přesně jak píše paní Eva, je to furt dokola o ničem - váš styl !!
Potřebujete si léčit vaše libido a zamotáváte diskuse.
Kdo je opravdu na úrovni, odpovídá jednoduše, srozumitelně, nehádá se o malichernosti a nepotřebuje se zde předvádět, že snad také něco zná a hádat se pořád s každým. Nechte už toho a jděte něco dělat.............(moc jsem vás nepotěšil, a vy jste nepolepšitelný)
Proč by to dělal? Vy sem hodíte 2paragrafy bez komentáře (na tom se opravdu nedá moc zkazit, vždycky můžete říct, že jste to myslel jinak) a od ostatních čekáte, že se budou dohadovat, co jste tím myslel a vy je budete chytat za slovíčko. Na to vám tady skáče jen takový důvěřivý trouba jako je JanaF. Stačí se podívat, jak jste sprostý na EvuM... Na to se pořádný chlap nemůže dívat, aby se mu nezvedal žaludek.
Jistěže odkaz na paragrafy je někdy potřebný, ale přece jen, jako odbornice jistě uznáte, že jde především o výklad těch zákonů. Proto sem lidi chodí, aby si o tom podebatovali a dozvědělii se, jak to chodí jinde, co je mezi řádky těch paragrafů, jak se ty zákony mohou aplikovat v praxi a od vás zase cenné rady jaký je pohled na to vše z druhé strany.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2006 12:38
"časové rozčlenění odpočtu DPH" - tímto termínem mě včera fackoval pan 1 a vysvětlení se od něj jak je vidět nedočkám. Mohl byste mi prosím vy, nebo někdo jiný vysvětlit, co to znamená?
Opravdu mě to velmi zajímá. Prosím o věcnou odpověď bez osobních invektiv. Není třeba, aby se z toho vyvinul další hrdinský útok dvou i více "kolegů"proti jedné slabé ženě :-) Jana F.