Re: vyřazení hmotného majetku
Neukončila jsem podnikání. Jen jsem prodala provozovnu a nový majitel tam nechtěl mít žádné vybavení, jen holé stěny. ten rozmontovaný bar mám uskladněn na jiné provozovně. Podnikám dále a jsem plátce DPH.
>>>>>Prosím poraďte mi s vyřazením majetku:
>>>>>- v roce 2003 na provozovně smontován bar + zápultí +
>>>>>rampa nad barem Kč 55 000,-. Nyní jsem provozovnu
>>>>>prodala, ale tento bar jsme museli rozmontovat i se
>>>>>všemi
>>>>>částmi. /leží mi ve skladu/. Musím vyřadit + odvést
>>>>>DPH? A jakým způsobem. Děkuji všem.
>>>>
>>>>*** A ukončila jste i podnikání nebo zrušila
>>>>plátcovsví DPH? ***
>>>****************
>>>Já to chápu tak, že to bylo TZ? Takže při prodeji a
>>>rozmontování nic. Je to jen můj názor. Jana F.
>>>**************************
>>Neukončila jsem podnikání. Jen jsem prodala
>>provozovnu
>>a nový majitel tam nechtěl mít žádné vybavení, jen
>>holé stěny. ten rozmontovaný bar mám uskladněn na
>>jiné
>>provozovně. Podnikám dále a jsem plátce DPH.
>>**************************************************
>
>*** Teď s tím nic dělat nemusíte. Až v případě, že
>byste něco z toho prodala, odvedete DPH z prodejní ceny
a/ale odpisy přerušit musím, že?
b/ a v případě, že je to v dezolátním stavu - mohu vyřadit? /ono přece jenom, když se to demontovalo tak něco prasklo atd atd/.
>*************************************************
*** Odpisy podle mě přerušovat nemusíte - teď se z toho stalo něco, co je určeno k prodeji :-))) A tak bych to taky udělala: prodala za nějakou symbolickou cenu jako poškozenou věc, odvedla z ní DPH a zůstatkovou cenu (asi nějaká ještě je) bych dala do nákladů :-) ***
jste moc hodná, to by bylo nejlepší udělat. Ale mám obavy, že tu hromadu desek nebude nikdo chtít, a tak mi nezbyde, než vyřadit jako poškozené. a co tedy potom.
*** Tím prodejem to bude úplně nejčistší. A někoho určitě na to najdete, kdo by byl ochoten sepsat kupní smlouvu na pár korun. A i když by Vám kupní cenu nezaplatil, pak při větší zůstatkové na tom daňově vyděláte a hlavně se vyhnete prokazování likvidace a tomu, že to neskončilo jinde než mělo :-)) ***
ne, ne. já se omlouvám, špatně jsem se vyjádřila - mluvím totiž za podnikatele.: podnikatel vlastnil nemovitost, kterou musel z fin.důvodů prodat. součástí nemovitosti byl bar + zápultí + strop, který musel odstranit. nový majitel tam nechtěl nic. jenomže při demontování baru + všech jeho součástí došlo k znehodnocení. a tak má podnikatel na jiné své prodejně uskladněno kopu desek a dvířek a - k ničemu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2006 10:59
Prosím poraďte mi s vyřazením majetku:
- v roce 2003 na provozovně smontován bar + zápultí + rampa nad barem Kč 55 000,-. Nyní jsem provozovnu prodala, ale tento bar jsme museli rozmontovat i se všemi částmi. /leží mi ve skladu/. Musím vyřadit + odvést DPH? A jakým způsobem. Děkuji všem.