Re: Konec leasingu-prodej auta
*** Doufám, že mluvíme o autě "v podnikání". Vaše paní auto od leasingovky odkoupí a zařadí do majetku - to je podmínka, kterou musí splnit. A pak je to vcelku už její věc. Předpokládám, že bude prodávat obratem (do roka), takže příjem z prodeje bude podléhat dani. Může prodat přímo z OM, pak je příjem příjmem §7 nebo ihned vyřadit do osobního užívání a následný prodej by byl příjmem §10 - ten nevstupuje do soc. a zdr. A u nového leasingu postupuje úplně stejně jako u toho předchozího. ***
Re: Konec leasingu-prodej auta
....budoucí manželka vzdáleného bratrance, nebo tak nějak....já vlastně ani nevím, jak to je přesně a cena je tabulkově 185 a dostane to za 200....snad to bude o.k.díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2006 16:55
Ženě končí leasing na auto a auto chceme prodat příbuzné,peníze použít na akontaci u nového leasingu. Můj dotaz je-je to "daňově přijatelné" nebo existuje nějaká lepší varianta. Já vím, pro odborníky debilní dotaz, ale účetní mi to nějak nevysvětlila a nepřesvědčila.... Děkuji za shovívavost i odpověď.
Radim