Konec leasingu-prodej auta

• (neregistrovaný)

7. 8. 2006 16:55

Ženě končí leasing na auto a auto chceme prodat příbuzné,peníze použít na akontaci u nového leasingu. Můj dotaz je-je to "daňově přijatelné" nebo existuje nějaká lepší varianta. Já vím, pro odborníky debilní dotaz, ale účetní mi to nějak nevysvětlila a nepřesvědčila.... Děkuji za shovívavost i odpověď.

Radim

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2006 17:04

bdm (neregistrovaný)

Re: Konec leasingu-prodej auta
      *** Doufám, že mluvíme o autě "v podnikání". Vaše paní auto od leasingovky odkoupí a zařadí do majetku - to je podmínka, kterou musí splnit. A pak je to vcelku už její věc. Předpokládám, že bude prodávat obratem (do roka), takže příjem z prodeje bude podléhat dani. Může prodat přímo z OM, pak je příjem příjmem §7 nebo ihned vyřadit do osobního užívání a následný prodej by byl příjmem §10 - ten nevstupuje do soc. a zdr. A u nového leasingu postupuje úplně stejně jako u toho předchozího. ***

• 7. 8. 2006 17:15

bdm (neregistrovaný)

***....abych nezapomněla - ta příbuzná, jak moc je příbuzná? U osob blízkých by se mělo prodávat za ceny obvyklé ***

• 7. 8. 2006 20:08

Radim (neregistrovaný)

....budoucí manželka vzdáleného bratrance, nebo tak nějak....já vlastně ani nevím, jak to je přesně a cena je tabulkově 185 a dostane to za 200....snad to bude o.k.díky

• 7. 8. 2006 20:11

bdm (neregistrovaný)

*** No tak budoucí manželka ještě není příbuzná - kdo ví, jak to dopadne :-))) Pak cena smluvní a je to v pohodě. ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).