Re: Ochranný oděv
Tak podle zákoníku práce §135/4 má zaměstnavatel právo po vás požadovat používání ochranného oděvu, já myslím, že hlavním důvodem asi bude nějaká jednotná firemní kultura. Ve firmách běžně zaměstnavatel vyžaduje, aby jezdili skladníci a řidiči ve firemních montérkách s logem a ne v svých kraťasech a tílku bez rukávů a používali pracovní obuv a ne vietnamky. Je to spíš o propagaci než o bezpečnosti práce, ale právo na to mají, si všimněte třeba McDonalda, taky v tom šedém vypadají blbě a musí to nosit :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2006 19:54
Dobrý den. Jsem zařazen jako skladník - řidič. Za prac.den najezdím asi 200km služebním vozem do3,5t. Přitom jedna cesta mi trvá 5 i více hodin v kuse. Někdy se vracím až po mé pracovní době, kterou mám stanovenou do 14:30. Můj přímý nadřízený trvá na tom, abych na tyto cesty řídil v prac. oděvu (monterky). Chtěl bych vědět, zda musím tento oděv na tyto cesty používat nebo smím nosit svůj osobní a pohodlný oděv.
Za brzkou odpověď předem děkuji.
Foltýn Vladimír