Přídavek na dítě a SZM prosím

• (neregistrovaný)

8. 8. 2006 9:03

Prosím Vás, myslím si správně, že jako zaměstnavatel nemohu potvrdit zaměstnanci příjmy ze závislé činnosti za rok 2005 pro účely přídavku na dítě, když si za tento rok podával daňové přiznání sám z důvodu společného zdanění manželů?

Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2006 9:19

mmm (neregistrovaný)

Re: přídavek na dítě a SZM prosím
      ano můžete mu potvrdit eventuelní výplatu nem.dávek, případně přeplatek z roč.vyúčtování roku 2004 vyplaceného v roce 2005 pokud jste prováděli...ale jinak on sám si zatrhne na přední straně,že podával daňové - oni mu dají další tiskopis a budou chtít to daňové přiznání obou manželů nemumí načíst...

• 9. 8. 2006 9:24

Dáša (neregistrovaný)

Já jsem všem normálně potvrdila i příjem i nemocenskou, nedívala jsem se jestli si dělali DP sami. Můžu z toho mít nějaký problém? Myslím, že je povinností zaměstnance zatrhnout si na formuláři, že si podával DP.

• 9. 8. 2006 11:47

joke (neregistrovaný)

jisté je jedno - dávkaři budou u SZM vycházet z jiných příjmů, než jste uvedla vy, protože budou příjmy manželů přepočítávat - mají na to kalkulačku, ale myslím, že je na formuláři psáno, že žadatel o dávku vyplnil vše řádně a pravdivě, takže souhlasím s vámi, že je to jeho povinnost, protože vy zase máte povinnost vypnit tiskopis, když vás požádá a navíc nemůžete vědět, zda si SZM skutečně podal.Sice jste mu vystavovala potvrzení o sraž.zálohách a je nepravděpodobné,že by si SZM nepodal,ale vy to přece nemůžete tvrdit,max. bych ho upozornila,že má sdělit SZM,příp.dopsat,protože vysloveně SZM není na formuláři ani uvedeno

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).