Re: Ještě DOPP - důchodce (na Annu)
Dohoda o provedení práce nezakládá účast na nemocenském pojištění, ZP a SP se neplatí, jen daň. Ze 30000 je v tabulkách daň 5869 Kč, 20% je 6000. Když podepíše, daň je těch 5869, když ne, daň je 6000. Vždycky se vypočítá daň normálně podle zákona (nebo se najde v tabulkách) a porovná se s 20%. Srazí se ta, která je vyšší. Na www.výplata jsem zkoušela a mně se daň mění, musíte ale zaškrtnout nejen druh daně, ale i zda podepsal prohlášení. Je tam ale zádrhel s tím pojistným - to tam neumím zadat tak, že se nemá srážet.
Snad jsem vám to moc nezašmodrchala :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 8. 2006 15:13
Prosím ještě, zkoušela jsem vypočítat si na www.výplata.cz daň z DOPP, dílčí základ daně, minimálně 20%, ale ať zadám jakoukoliv cifru, vyjde mi že daň se vypočítá přesně 20% ze základu ať je jakkoliv velký. Mám tomu rozumět tak, ze když mi důchodce nepodepíše prohlášení, tak je daň 20% z 30 000, nebo do 18.200 Kč je daň 20 % a dále odstupňovaná dle tabulek 25 a 32 %? Děkuji za radu.