Re: Převáděcí vozidlo a silniční daň
Osvobozena jsou vozidla, kterým byla přidělena zvláštní registrační značka a to podle § 15 vyhlášky 243/2001. Vyhlášku najdete třeba na http://motozurnal.centrum.cz/motoporadna/clanek.phtml?id=1453, ale jestli ta vaše předváděcí vozidla patří do této kategorie, to nejsem schopen posoudit. Jinak předváděcí vozidla se považují za majetek a pokud jsou používána k podnikání, tak obecně podle zákona o SD by podle mne dani podléhat měla, ale počkám si na někoho, kdo s tím má více zkušeností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 8. 2006 15:58
Prosím o informaci jak to je se silniční daní pokud mám ve firmě předváděcí vozidlo na předváděcích značkách. Tak třeba na 3 měsíce, dle importéra. Uplatňuji si do nákladů PHM na toto vozidlo, ale jak je to se silniční daní, pokud nemám klasické SPZ. Musí se zaplati nebo je osvobozeno? Nic jsem nenašla. Děkuji za pomoc