Re: Zase DPH co s tím?
V tom roce 2004 s tím už nenaděláte nic, otázkou je, jestli se vám nyní (v roce 2006) liší účet 343 od výsledku evidence DPH k poslednímu zdaňovacímu období. Pokud ano, tedy pokud tam stále je ten rozdíl 1980-1559, tak udělejte interním dokladem "opravu chybného účtování roku 2004" a spravte si to. Záleží na tom, jestli jste ty dva doklady uplatnila v nějakém pozdějším DP, nebo je už vůbec neuplatnila, pak tedy ty dva doklady zase odúčtujte z DPH, nejlépe asi proti nedaňovým nákladům 2006, tedy jako nákup bez nároku na odpočet = 5../343).
Kolegové doplní, případně mne úplně sepsnou za to jak blbě radím :-)))
Takže jsem to prohledala a tyto dva doklady byly skutečně v roce 2004 zaúčtovány na 343/ , ale zřejmě později, do I. kv. kde už bylo dávno vypořádáno DPH. Takže nárokováno nebylo, ani v I.kv 2004 ani nikdy jindy,jen doúčtováno.
Tím pádem mi přebývá účet 343 o ten rozdíl, jak to mám tedy prosím zaúčtovat? 5...nedňově? /343
Děkuji
Niki
Já bych to fikaně nazval "doúčtování zaokrouhlovacího rozdílu", ale protože by se v tom někdo mohl ještě někdy hrabat, tak bych to sice hodil na pětky, ale nedaňově.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 8. 2006 22:08
Teď jsem přišla na to, že náše daňová povinnost v roce 2004 v I.Kv. byla 1980, jenže nyní když projíždím znovu DPH vycház ími to na 1559,-nevím jak se to stalo,ale asi jsme později doúčtovala ještě 2 doklady
Co teď stím?
Niki