Re: Dovoz, prosím poraďte mi. Děkuji
Víno vám bude prodáno se SD. Pokud jste plátci DPH a pořizujete od plátce DPH z EU, pak jste měli dodavateli poskytnout vaše DIČ, FA z Německa by měla být bez DPH s uvedením vašeho DIČ.
Vy si DPH sami spočítáte a uvedete v DP na výstupu v ř. 220. Pokud (nevím, k čemu víno použijete, zda jde o zboží nebo repre) víno pořizujete jako zboží, pak máte nárok na odpočet DPH a uvedete i na vstupu v ř. 320. Pokud nárok na odpočet DPH nemáte, pak pouze uvedete na výstupu ř. 220.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2006 12:43
Dobrý den, moc prosím o radu, jak se postupuje při dovozu vína z Německa. Můj klient se rozhodl dováže víno z Německa, neví, co bude mít na dokladech. Tvrdí mi, že mám napsat do Německa dopis, že nemají uvádět DPH na faktuře. Já myslím, že ho uvádět mají. Je to v rámci EU a je možný odpočet DPH. Jen nevím, jak s těmi rozdílnými sazbami. Pak mám ještě problém se spotřební daní. Kdybyste mi někdo poradil i v tomto směru byla bych vám moc vděčná. Docela v tom plavu. Děkuji