Re: Vedení skladu
Docente, to je fakt nářez, co tady píšete. Jsem z Vás úplně mimo. Buď povede sklad nebo v případě, že se jedná o maloobchod, tak eviduje zboží přes počáteční stav skladu, příjem a výdej pokladny a konečný stav(inventuru) tzv. kontrola korunou, nemusí vést skladové karty. Je ovšem otázkou jakým nákupem a prodejem zboží se zabývá, zda u ní pracují hmotně odpovědné osoby apod. a rozhodnout se i s ohledem na prokazování příjmů a výdajů FÚ na způsob vedení skladové evidence. Ale jinak bych chtěla mít Váš styl !
já teda nevím, co se vám na docentově odpovědi nelíbí, ale mě zase zarazila ta vaše kontrola korunou. jak se prosím vyrovnáte s tím, že nyní se musí vést zásoby v pořizovacích cenách. kontrola korunou je evidence zboží v cenách prodejních. co s tím?
Re: kontrola korunou?
já bych řekl, že je to ze zákonů jasné. pokud někdo najde skulinu, jak to obejít, budu jedině rád:-) mě taky nebaví vést své drahé polovičce skladovou evidenci:-)))
zkuste si najít ve vyhledávání - kontrola korunou. tam jsem k tomu snad napsal vše, i ke skladové evidenci. posuďte argumenty protistran sám. odkaz vám nenapíšu, dnes ho sem již někdo hodil a příspěvek byl vzápětí smazán, takže nebudu Evě přidělávat práci:-)
Re: kontrola korunou?
oficiální stanoviska se dávají většinou k nejasným věcem, kde lze zákon vykládat "různě". neříkám, že neexistuje, já o něm ale nevím. však můžete napsat oficiální dotaz na vaše FŘ a uvidíte. v našem kraji máme jasno, ostatní fř nevím, ale předpokládám, že jedou taky podle zákona. to, že mnoho správců zavře oko (když sedí ostatní věci a není důvod domnívat se, že dochází ke krácení tržeb apod.) je celkem pochopitelné a myslím, že vám to nevadí, ne?:-)))
---------------------------------------------------------------------------------
Možná by se to dalo nalést ZDE:
Meritum - Daňová evidence 2005
Průvodce Vám v jednom svazku poskytne výklad všech oblastí, se kterými setkáte při vedení daňové evidence, a to ve znění předpisů pro rok 2005. Výklad je členěn do pěti částí - zahájení vedení daňové evidence, průběh, ukončení či přechod na účetnictví, zástupné možnosti - v jejichž rámci jsou potom řešena jednotlivá témata. Jedinečnost této publikace spočívá v názornosti, jasném a stručném způsobu vyjadřování, které vždy směřuje k MERITU věci. Meritum je spolehlivý průvodce, se kterým rychle vyřešíte veškeré problémy, které Vám přináší praxe.
autor: Kolektiv autorů, vydal: ASPI, a.s., podle stavu k 1.1.2005, 468 stran Katalogové číslo: KP1010155
Cena: 555,00 Kč včetně 5% DPH pokračování ...
OBSAH:
Část 1 Úvod do daňové evidence
Díl 1 Povinnost vedení daňové evidence
Kapitola 2.1 Obecné principy
2.2 Evidence zásob
2.3 Zboží
2.4 Materiál
2.5 Výrobky
2.6 Nedokončená výroba
2.7 Zvířata
2.8 Oceňování úbytků zásob
2.9 Kontrola korunou
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Možná má ASPI i něco novějšího
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2006 16:06
Dobrý den, můžete mi poradit jak "vést" sklad?
Pokud FO vedoucí DE nakupuje a prodává, musí veškeré zboží vést přes sklad? Pokud to jsou třeba jen desetikorunové položky? Ostatní zboží se pohybuje v řádu tisíců a výš. Pokud je u zboží na faktuře uvedena i doprava pop.ř manipulační poplatek, navýším o tuto částku zboží?(Poku ano, musím tuto částku rozpočítat mezi všechny položky?)
Děkuji za odpověď