Dotace z PÚ

• (neregistrovaný)

10. 8. 2006 11:56

Prosím poraďte. Pokud má zájem podnikatel (DE) přijmout do PP nezaměnstnaného (hlášeného na PÚ 6M) má nárok na dotace? ÚP to přesně nedefinuje.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2006 12:28

Jana (neregistrovaný)

Re: Dotace z PÚ
      Každý pracovní úřad to má jinak. Taky záleží jestli jde o absolventa atd. Těch podmínek je více. Zavolejte si přímo na ÚP.

• 10. 8. 2006 13:47

Jana (neregistrovaný)

Abyste dostali dotaci, tak si dáte nějaký požadavek na ÚP a oni Vám pošlou těžko zaměstanetelnou osobu. Tak jsem to měli alespoň my. Vy si nemůžete vybrat dopředu, až pak z těch, co pošlou.

• 10. 8. 2006 15:47

hela (neregistrovaný)

my to máme opačně, vybrali jsme si dva pacovníky a žádáme dotaci, podle informací bude schválená v pondělí, takže asi záleží na úřadu práce

• 10. 8. 2006 21:06

Jana H (neregistrovaný)

Taky jsem zaměstnala člověka a ještě před začátkem prac. poměru jsem si na ÚP zažádala o dotaci na nově vytvořené pracovní místo. Podmínkou je ho pak zaměstnávat minim. 2 roky, aby se dotace nemusela zčásti vracet.

• 11. 8. 2006 6:59

zuzik (neregistrovaný)

ÚP dávají každý rok různé druhy podpory a k tomu se navazují i podmínky, je to velmi různorodé- různé výše příspěvků na mzdu, na zařízení pracoviště a také požadovaný zaměstnanec musí splňovat určité podmínky ( např. být samoživitel nebo být alespoň 1 rok v evidenci). Nejideálnější je se informovat na Vašem ÚP o možnostech. Upozorňuji, že vyřízení žádosti chvíli trvá, protože si ÚP vyžaduje potvrzení o bezdlužnosti ze stát.institucí a smlouva se vždy s ÚP uzavírá na určité jméno zaměstnance. Mám zajímavou zkušenost- ÚP Vám nesmí sdělit, kteří lidičkové splňují podmínky Vaší dotace, tzn. že vlastně musíte vybrat člověka, ale nevíte jestli splňuje podmínky dotace a to je pak fofr, když se dotace rozdělují na poslední chvíli. Nám se podařilo ukecat pracovníka ÚP a ten nám ty lidičky vypsal a tak jsme si mohli vybrat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).