Re: Závěť
Něco málo co si pamatuju ze školy vám píšu ale nemusí to být vůbec pravda: Jestli v té závěti odkazuje všechno vám ,t ak by měla být neplatná, protože zapoměl na zákonný podíl dceři. Ajestli je tam jen jeho podpis tak je také neplatná -pravděpodobně, musela by jinak tato závět být zapsána seznamu závětí nebo tak nějak.
Re: Závěť
Ne, podpis a datum stačí. Ale nezletilému potomkovi nelze krátit jeho podíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
11. 8. 2006 10:04
Dobrý den,
vím, že tento dotaz sem nepatří, ale chci se zeptat, jeslti s tím nemá někdo zkušenost. Nedávno mně zemřel syn, který byl rozveden a zůstala po něm nezletilá dcera (což je přímý dědic). Syn se mnou žil od rozvodu, i když měl trvalé bydliště jinde. Teď jsem uklízela jeho věci a objevila jsem jeho rukou psanou závěť na kuse papíru, kde mi odkazuje movitý a nemovitý (pozemky, domek) majetek. Je zde uvedeno datum sepsání a jeho podpis. Vím, že tímto nejde vydědit, což bych ani nechtěla, protože vnučku mám ráda, ale nechtěla bych, aby majetek spadl do klína jen tak bývalé manželce (která se o vnučku stará). Nevíte někdo, zda taková závěť je platná, zda je pravděpodobnost, že také něco zdědím? Předem děkuji za každou odpověď.