Re: Závěť
Něco málo co si pamatuju ze školy vám píšu ale nemusí to být vůbec pravda: Jestli v té závěti odkazuje všechno vám ,t ak by měla být neplatná, protože zapoměl na zákonný podíl dceři. Ajestli je tam jen jeho podpis tak je také neplatná -pravděpodobně, musela by jinak tato závět být zapsána seznamu závětí nebo tak nějak.
Re: Závěť
Ne, podpis a datum stačí. Ale nezletilému potomkovi nelze krátit jeho podíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2006 10:04
Dobrý den,
vím, že tento dotaz sem nepatří, ale chci se zeptat, jeslti s tím nemá někdo zkušenost. Nedávno mně zemřel syn, který byl rozveden a zůstala po něm nezletilá dcera (což je přímý dědic). Syn se mnou žil od rozvodu, i když měl trvalé bydliště jinde. Teď jsem uklízela jeho věci a objevila jsem jeho rukou psanou závěť na kuse papíru, kde mi odkazuje movitý a nemovitý (pozemky, domek) majetek. Je zde uvedeno datum sepsání a jeho podpis. Vím, že tímto nejde vydědit, což bych ani nechtěla, protože vnučku mám ráda, ale nechtěla bych, aby majetek spadl do klína jen tak bývalé manželce (která se o vnučku stará). Nevíte někdo, zda taková závěť je platná, zda je pravděpodobnost, že také něco zdědím? Předem děkuji za každou odpověď.