Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 8. 2006 9:03
Dobrý den,
dnes jsem objevila tuto diskusi a potřebovala bych poradit. Ve firmě máme zaměstnaného muže (asi 50 let), který pracuje jako řidič - skladník. Podnikáme v oblasti stavebnictví, tedy spíše sezónní oblast a od toho se odvíjí můj dotaz.
Pan řidič se domnívá, že jeho plat by mohl být vyšší, ale zaměstnavateli se zdá, že je dostatečný, proto bychom potřebovali poradit.
Chtěla bych podotknout, že pan skladník má v létě průměrně 2 - 3 rozvozy denně, všechno ale většinou v okolí do 15 km, jinak se stará o sklad, který není nikterak velký, pomáhá nakládat materiál zákazníkům, jezdí vysokozdvižným vozíkem. V zimě práce není téměř žádná, takže jde občas domů dřív apod. V létě chodí do práce na 3 hodiny i soboty, ale podle potřeby, nikoli každou sobotu a v zimě vůbec. Jeho mzda se pohybuje v létě kolem 12 - 13 tisíc čistého a v zimě také neklesne pod 10 tisíc čistého, i když práce skoro není. Fixní plat má sice jen 50Kč/hod., ale velkou část platu tvoří prémie.
Jsme malá firma, která má jen dva zaměstnance - mě jako účetní a jeho jako skladníka a řidiče a nacházíme se v obci s počtem obyvatel 2000 na jižní Moravě.
Rádi bychom věděli, zda je tento plat adekvátní pro takovou pozici a oblast působení anebo má pan řidič skutečně nárok na více peněz, příp. jak se pohybují platy na takové pozici.
Děkuji Vám mockrát za pomoc.
Zdraví Naďa