Číselné řady - interní doklad

• (neregistrovaný)

15. 8. 2006 8:13

Dobrý den,
    zjistila jsem, že při zaúčtování mezd v roce 2006, jsem ponechala v parametrech číselnou řadu roku 2005. důsledek je:

mzdy účtování v v číselné řadě roku 2005 (ale od 1)
    ostatní v číselné řadě roku 2006

nyní se chystám to předělat - a zde potřebuji radu.

mzdy přeúčtuji do čísedlné řady roku 2006 ale datumově to nebude sedět. tzn. doklad 06-001 zaúčtován dne 5.4.2006 a doklad 06-015 bude zaúčtování 9.2.2006.

Je to problém tento nesoulad? díky moc, Marta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2006 9:52

Ma (neregistrovaný)

Re: číselné řady - interní doklad
      Nevím, jestli Vám zrovna můj příspěvek k něčemu bude dobrý - ale já mám vnitřní doklady číslovány několika řadami - tj. leasing, mzdy, DPH, zápočty - každé má vždy své předčíslí a potom následuje od 001 až ...
      K vnitřní směrnici připojuji seznam řad vnitřních dokladů a zatím s tím problém nebyl.
      Jinými slovy - ponechala bych Vámi zaúčtované mzdy v řadě 2005
      úmyslně nepoužívám v řadě roku 2005 - protože i když je to letopočet - v číselnýh řadách se může jednat o rozlišení ....
      Ale nevím co Vám Váš program "povolí" - ještě bych zvažovala - pokud by šlo tak třeba 2005601 ????

• 15. 8. 2006 10:08

Verča (neregistrovaný)

Nechala bych to tak, my máme na mzdy samostatnou číselnou řadu. Až budete na konci roku dělat uzávěrku, tak my specifikujeme číslené řady, a holt pro mzdy bych nechala s číselnou řadou pro 2005... v podstatě by to nemělo ničemu vadit.. naše číslené řady sice určitým způsobem spefikaci roku mají zakomponovanou, ale ne např. 200600100001... nikde není řečenu, že to musí obsahovat rok....jenom to musíte dát do směrnice pro daný rok, jaké řady budete používat....

• 15. 8. 2006 12:09

Marta (neregistrovaný)

Díky moc za reakce - pristi rok si rady rozdelim (letos nemame moc polozek)
      Kazdopadne jsem to uz ukvapene opravila na radu roku 06 - a chci se zeptat - jaky je prusvih, ze vsechny mzdy 06 jsou zauctovany dnesnim datem - a hlavne ta posloupnost operaci - mzdam za leden - predchazi operace za nasledujici mesice? Diky, diky Marta

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).