Re: Nemoc do zápočt.listu
Dotaz zní jinak. Já se domnívám, že by se tam ty dny neměly uvádět, protože zápočet se dělá pro účely zjišťování podpůrčí doby, tzn. jak dlouho může pobírat nemocenské dávky. Pokud je nepobíral, tak by pak přece o ty dny neměla být ta podpůrčí doba snižována.
Já jsem pochopila, že nepobíral podporu v nezaměstnanosti, i když byl evidován na Úřadu práce, nemocenské dávky pobírat mohl za předchozího zaměstnavatele, pokud onemocněl v ochranné lhůtě, pokud se nemýlím. Ale zřejmě měla opravdu na mysli, že nepobíral nemocenské dávky.
>>>>Patří do ZL doba nemoci/rok zpět/ která byla, když
>>>>byl
>>>>pracovník v evicenci jako uchazeč a dávky nepobíral?
>>>>Domnívám se, že ano, ale pro jistotu............
>>>
>>>Pokud je to před více než rokem, tak je to asi
>>>zbytečné to tam uvádět.
>>
>>Dotaz zní jinak. Já se domnívám, že by se tam ty dny
>>neměly uvádět, protože zápočet se dělá pro účely
>>zjišťování podpůrčí doby, tzn. jak dlouho může
>>pobírat
>>nemocenské dávky. Pokud je nepobíral, tak by pak přece
>>o ty
>>dny neměla být ta podpůrčí doba snižována.
>
>Já jsem pochopila, že nepobíral podporu v
>nezaměstnanosti, i když byl evidován na Úřadu práce, nemocenské
>dávky pobírat mohl za předchozího zaměstnavatele, pokud
>onemocněl v ochranné lhůtě, pokud se nemýlím. Ale
>zřejmě měla opravdu na mysli, že nepobíral nemocenské
>dávky.
Před několika roky mi jedna kontrolorka ze SSZ právě takový případ vyprávěla, že byl v evidenci a měl neschopenku, ikdyž dávky nebral. Neschopenku(netušila jsem proč ji měl) měl proto, aby nemusel chodit na kontakt na ÚP. A myslím, že upozornila, že právě i tato doba se započítává do podpůrčí doby. Ale třeba to už neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2006 9:41
Patří do ZL doba nemoci/rok zpět/ která byla, když byl pracovník v evicenci jako uchazeč a dávky nepobíral? Domnívám se, že ano, ale pro jistotu............