Pravděp.výdělek-student-zápočt.list

• (neregistrovaný)

16. 8. 2006 15:50

Jaký byste napsali pravděpodobný výdělek studentovi,když je zaměstnán na dobu určitou, smlouva 55,-Kč/hod, pracuje od 17.7-11.8. úvazek 37,5 ?
    55x163,05= 8967 hrubá, pak čistá
    nebo nějak úměrně pokrátili, protože nepracoval celý měsíc ?
    PC mu dal hrubý 4232,- pokrátil ale já nevím jak se k tomu dopracoval. Jaký je váš názor - jaký výdělek pravděpodobný byste mu dali? Skutečný v červenci má 5.003 hrubého. Pomineme čistý, ten se pak vypočte, ale z jakého hrubého se má správně vycházet ??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2006 16:16

Anna (neregistrovaný)

Re: pravděp.výdělek-student-zápočt.list
      Já bych vycházela z toho, co říká zákon o mzdě - pravděpodobný výdělek je výdělek, kterého by pravděpodobně dosáhl, nebo kterého dosáhl od počátku rozhodného období. Takže bych vzala mzdu za červenec děleno odpracovanými hodinami a mám průměrný hodinový výdělek. Ten vynásobím průměrným počtem počtem hodin v měsíci (při úvazku 37,5 hodiny týdně je to 163,05) a mám pravděpodobný hrubý měsíční výdělek. O tom, že by měl kratší úvazek, nic nepíšete. (Ten příjem za červenec, co uvádíte, mi vychází víc než 55 Kč na hodinu.) Je možné, že vám ten příjem vyjde větší, než co jste mu skutečně vyplatili, ale má to být za celý měsíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).