Re: student VŠ-potvrz.o studiu
V takových případech to dělám tak, že si napíšu do školy, která potvrzení vystavila, aby potvrdili zda je nebo není studentem, případně do kdy byla. Vždycky mi ochotně odpověděli. Ono to je s tou vysokou školou složitější, když jen přestane chodit do školy, ještě nějakou dobu trvá, než se studium ukončí (pokud si student z vlastní iniciativy nedojde na studijní oddělení a neprohlásí, že zanechal studia).
A pokud jde o tu druhou otázku - záleží na tom, jak mají na příslušné škole organizován akademický rok, některé školy to na potvrzení uvádějí. Někde je to od 1. října do 30. září, někde třeba od 1. září. To se taky dá zjistit ve škole. V každém případě bych na vašem místě asi za září už nedala, není-li v potvrzení výslovně uvedeno, že platí až do září.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2006 14:01
Zaměstnankyně donesla v 14.11.2005 potvrzení o studiu na akademický rok 2005/2006, bakalářské studium , studentem od 19.9.2005. Nyní jsem se od její kolegyně dozvěděla, že už školu nestuduje. Jak má prosím postupovat, když jí dávám slevu na studenta? Měla by mě donést potvrz.o ukončení k nějakému datu, taky by mě zajímalo od kdy bych jí tuto slevu měla přestat uplaňovat(kdyby ještě studovala), když nedonese další potvrzení-od září nebo od října.