Dovolená a MD + RD

• (neregistrovaný)

17. 8. 2006 14:59

Prosím o pomoc s nárokem na dovolenou. Zaměstnankyně v roce 2005 byla nemocná do 28.3., 29.3.-10.10. čerpala PPM, následně nastoupila na RD. Na té je až dosud a k 31.8.2006 končí PP. Jak to bude s dovolenou? Za rok 2005 jí vznikne nárok na poměrnou část a asi se musí současně zkrátit. To co vyjde krátí se ještě za letošní čerpání RD? Poradí mi někdo jaký je zůstatek ke konci letošního srpna, tedy kolik dní jí mám případně proplatit? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 8. 2006 17:42

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Dovolená a MD + RD
      Za rok 2005 sečtete promaroděné pracovní dny (včetně promaroděných svátků v pracovních dnech) a pracovní dny na rodičovské včetně svátků v pracovních dnech na rodičovské. Dobu mateřské dovolené do toho neberete, protože ta se z hlediska nároku na řádnou dovolenou bere jako doba odpracovaná, takže v roce 2005 jakoby odpracovala 6 měsíců, což je více než 60 pracovních dnů a vznikl jí tedy nárok na celoroční výměru. Ta se ale musí pokrátit o ty neodpracované dny (nemoc + rodičovská). Mně to vychází na 120 dní. Za prvních 100 dní se jí pokrátí nárok o 1/12, za každých 22 o další dvanáctiny. Tady to vychází jen na 1/12, takže celoroční nárok za rok 2005 (nevím, jestli máte 20 nebo 25 dní) jí pokrátíte o 1/12 a zbytek proplatíte. Za rok 2006 jí nárok na dovolenou vůbec nevznikl, protože nic neodpracovala.

• 17. 8. 2006 18:36

lenza (neregistrovaný)

Re: Dovolená a MD + RD
      Sedím tady nad kalendářem a dopočítala se toho co Vy. Dobře, zkrátím o 1/12 a zbytek proplatím. Děkuji za ujasnění, moc jste mi pomohla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).