DPH -5 či 19% ?

• (neregistrovaný)

18. 8. 2006 12:59

Prosím o radu, když fakturuje stav.firma jiné stav.firmě práce na rodinném domě (kdy druhá st,fima vystaví konečnou fa majiteli s 5% sazbou) jakou sazbu má použít ?
    Předem moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2006 13:12

jiřina (neregistrovaný)

Re: DPH -5 či 19% ?
      Tak to by mi také zajímalo,běžně se setkávám s 5%,ale myslím si ,že by to nemělo tak být,podle mně je to služba pro jinou firmu-jako subdodávka.Ráda bych odpověď od paní bdm,tu já ráda.

• 18. 8. 2006 16:21

Irena (neregistrovaný)

Nejsem sice bdm, ale vím určitě, že práce na bytovém - rodinném domě je účtována s 5%DPH, bez ohledu na to, že práce provádíte jako subdodávku.
      Zdanění se řídí tím, kde byly práce prováděny /rodinný dům/ a ne pro koho.

• 20. 8. 2006 13:05

ELEN (neregistrovaný)

Souhlasím s paní Irenou. Právě proto, že jste subdodavatel prací pro RD, fakturujete s se sníženou sazbou daně. Doporučovala bych požadovat od vašeho odběratele doložení, že jde skutečně od RD - např. čestné prohlášení majitele RD, nebo kopie výpisu z katastru. FÚ to po nás požadovali.

• 21. 8. 2006 10:19

jaraz (neregistrovaný)

je to tak ,jak je výše uvedeno vyřešili jsme to tím, že na faktuře-kterou nám investor podepisuje je tato věta :"Objednatel prohlašuje, že stavba je určena k bydlení a splňuje podmínky
      stanovené v § 48 odst.3 zákona 235/2004 Sb.,o dani z přidané hodnoty a DPH tedy bude účtována v nižší sazbě."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).