Re: Zboží z EU – přiznání k DPH
Pokud byl DD vystaven v 06/2006, pak jste měli uvést v DP za 06/2006. Pokud se tak nestalo, podejte dodatečné DP. Jinak vám doměří na výstupu za časový posun (nezohlední DPH na vstupu, to si můžete uplatnit i později).
Takže v červnu přiznám daň i uplatním odpočet - v rámci dodatečného přiznání - je to tak?
Když jsem si přečetla §25, mám povinnost přiznat daň ke dni vystavení faktury (v tomto případě tedy 28.6.). Kdy si ale můžu uplatnit odpočet? Také v červnu nebo až v měsíci kdy se mi faktura dostala do ruky? To bych musela v rámci dodatečného v červnu odvést DPH a teď v srpnu si uplatnit odpočet. Už v tom mám zmatek.
§ 73 odst. 7) ... Nárok na odpočet daně lze uplatnit nejdříve v daňovém přiznání za zdaňovací období, ve kterém plátci vznikla povinnost přiznat daň podle § 25.
Nárok na odpočet si rovněž uplatníte v dodatečném DP za 06/2006. Výsledná částka DPH k úhradě pak bude 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2006 7:22
Zboží přišlo 3.7.2006, daňový doklad (faktura) se mi do ruky dostal až 14.8.2006, datum vystavení daňového dokladu je ale již 28.6.2006.
Kdy mám povinnost přiznat daň? Dle mého názoru dám do přiznání za červenec daň na vstupu i výstupu (+-).
Jaký je váš názor? Kdy bude daň na vstupu a kdy na výstupu?