Re: Živnostenský úřad a zahájení podniká
Ano, je pravda, že stačí zajít jen na ŹÚ, vyplnit "šíleně" obsáhlý tiskopis a oni vše vyřídí za vás. Nicméně, pokud chcete urychlit vyřízení ŽL, pak si vše vyřiďte a doložte sama. Pokud nijak nespěcháte, můžete to nechat na ŽÚ, ale počítejte s dobou cca 3 týdnů až měsíc. Vše si totiž zjišťuji pozemní poštou - ještě nefunguje mezi těmito orgány síť, proto ta doba prodlení. Přejí dobré nervy :-))))
Re: Živnostenský úřad a zahájení podniká
Zde si můžete prohlédnout jednotný registrační formulář:
http://www.mpo.cz/dokument20082.html
Faktury můžete vystavovat až ode dne zahájení podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2006 8:28
Přeji pěkné pondělí, pouštím se do podnikání. Chci si vyřídit živnostenský list a být OSVČ. Od 1.srpna by měl fungovat jednodušší systém spočívající v tom, že stačí přijít na Živnostenský úřad a vše mi tam vyřídí. Chtěla bych se zeptat, jestli to opravdu tak funguje, nebo musím obíhat OSSZ, matriku, FÚ pořád sám?
A ještě otázka. Pro to, abych se stal OSVČ mi vydá Živn.úřad živnostenský list a já se přihlásím na FÚ k placení daní, na OSSZ a zdr.poj.k placení pojistného. Je to vše? A od kterého datumu můžu vystavovat faktury? Až od toho, kdy budu mít ten papír v ruce? Děkuji za odpovědi. Lenka