Živnostenský úřad a zahájení podnikání

• (neregistrovaný)

21. 8. 2006 8:28

Přeji pěkné pondělí, pouštím se do podnikání. Chci si vyřídit živnostenský list a být OSVČ. Od 1.srpna by měl fungovat jednodušší systém spočívající v tom, že stačí přijít na Živnostenský úřad a vše mi tam vyřídí. Chtěla bych se zeptat, jestli to opravdu tak funguje, nebo musím obíhat OSSZ, matriku, FÚ pořád sám?
    A ještě otázka. Pro to, abych se stal OSVČ mi vydá Živn.úřad živnostenský list a já se přihlásím na FÚ k placení daní, na OSSZ a zdr.poj.k placení pojistného. Je to vše? A od kterého datumu můžu vystavovat faktury? Až od toho, kdy budu mít ten papír v ruce? Děkuji za odpovědi. Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2006 13:37

oto (neregistrovaný)

Re: Živnostenský úřad a zahájení podniká
      § 10 živnostenského zákona.......sociálka, zdravka a FÚ myslim, že stačí...i tak toho budete mít plné zuby :-)

• 21. 8. 2006 16:56

ELEN (neregistrovaný)

Ano, je pravda, že stačí zajít jen na ŹÚ, vyplnit "šíleně" obsáhlý tiskopis a oni vše vyřídí za vás. Nicméně, pokud chcete urychlit vyřízení ŽL, pak si vše vyřiďte a doložte sama. Pokud nijak nespěcháte, můžete to nechat na ŽÚ, ale počítejte s dobou cca 3 týdnů až měsíc. Vše si totiž zjišťuji pozemní poštou - ještě nefunguje mezi těmito orgány síť, proto ta doba prodlení. Přejí dobré nervy :-))))

• 21. 8. 2006 14:22

Zdena (neregistrovaný)

Zde si můžete prohlédnout jednotný registrační formulář:
      http://www.mpo.cz/dokument20082.html
      Faktury můžete vystavovat až ode dne zahájení podnikání.

• 21. 8. 2006 18:57

, (neregistrovaný)

A podnikat můžete u ohlašované živnosti ode dne podání žádosi o živnostenský list.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).