Re: prosím mzdovou
Prohlášení je opravdu na zdaňovací období a tím je kalendářní rok, proto platí po celou tuto dobu. Při novém nástupu bych se zaměstance jen zeptala, zda nemá ještě jiný pracovně-právní vztah, kde by toto Prohlášení podepsal a šlo by souběžně s tím u mne. Pokud ne, nic nebrání tomu, aby si uplatnil slevu na dani i tentokrát.
Re: prosím mzdovou
Tak je to správně, protože se skončením pracovně-právního vztahu končí i platnost prohlášení. Při novém nástupu Vám podepíše prohlášení v další kolonce a tím ztvrdí, že všechno co je v prohlášení je i nadále platné a že slevu neuplatňuje někde jinde.
Já pro ulehčení, nedávám podepisovat znovu prohlášení k dani, ale podepisují mi čestná prohlášení ve kterém je uvedeno, že předchozí vyplněné prohlášení k dani zůstává i nadále v platnosti a že žádá o znovu uplatnění slevy od měsíce ..... zd. období 2006.
Ale to je z důvodu, že nechci aby se předchozí prohlášení ztratily.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2006 10:45
Prosím vás, v červenci jsem zaměstnala studenta na dohodu o provedení práce, podepsal mi prohlášení, abych mu mohla uplatnit slevu na dani. Nyní ho potřebuji zaměstnat znovu na jeden týden, opět na dohodu o provedení práce, hodinový limit to nepřekročí. Jak s prohlášením, stačí mi to, které mi podepsal, nebo mu musím dát podepsat nové? V současné době nikde jinde nepracuje ani nepracoval.
Děkuji