Prosím mzdovou

• (neregistrovaný)

21. 8. 2006 10:45

Prosím vás, v červenci jsem zaměstnala studenta na dohodu o provedení práce, podepsal mi prohlášení, abych mu mohla uplatnit slevu na dani. Nyní ho potřebuji zaměstnat znovu na jeden týden, opět na dohodu o provedení práce, hodinový limit to nepřekročí. Jak s prohlášením, stačí mi to, které mi podepsal, nebo mu musím dát podepsat nové? V současné době nikde jinde nepracuje ani nepracoval.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2006 11:16

P.T. (neregistrovaný)

Re: prosím mzdovou
      Prohlášení lze podepsat jen u jednoho zaměstnavatele. Z toho tedy vyplývá, že žádné další vám už podepisovat nebude. Navíc, prohlášení je na celý rok, ne na jednotlivé měsíce. P.T.

• 21. 8. 2006 16:48

ELEN (neregistrovaný)

Prohlášení je opravdu na zdaňovací období a tím je kalendářní rok, proto platí po celou tuto dobu. Při novém nástupu bych se zaměstance jen zeptala, zda nemá ještě jiný pracovně-právní vztah, kde by toto Prohlášení podepsal a šlo by souběžně s tím u mne. Pokud ne, nic nebrání tomu, aby si uplatnil slevu na dani i tentokrát.

• 21. 8. 2006 17:26

Jana (neregistrovaný)

Já to s brigádníkama dělám tak, že do kolonky na zdaňovací období napíšu např. červen, v červenci může jít zase někam jinam a potom tam zase připíšu další měsíc (srpen, září), který potřebuju.

• 21. 8. 2006 21:18

Jane (neregistrovaný)

Tak je to správně, protože se skončením pracovně-právního vztahu končí i platnost prohlášení. Při novém nástupu Vám podepíše prohlášení v další kolonce a tím ztvrdí, že všechno co je v prohlášení je i nadále platné a že slevu neuplatňuje někde jinde.
      Já pro ulehčení, nedávám podepisovat znovu prohlášení k dani, ale podepisují mi čestná prohlášení ve kterém je uvedeno, že předchozí vyplněné prohlášení k dani zůstává i nadále v platnosti a že žádá o znovu uplatnění slevy od měsíce ..... zd. období 2006.
      Ale to je z důvodu, že nechci aby se předchozí prohlášení ztratily.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).