Odstupné za uvolnění bytu

• (neregistrovaný)

21. 8. 2006 21:30

ODSTUPNÉ ZA UVOLNĚNÍ NÁJEMNÍHO BYTU

S majitelem domu jsem se dohodl na odstupném za uvolnění nájemního bytu. Peníze, které jsem za uvolnění bytu obdržel chci částečně použít na uspokojení své bytové potřeby (§6, zákona 96/1993 Sb). Zbývající částka z odstupného, kterou na uspokojení bytové potřeby nepoužiji, podléhá zdanění podle zákona o dani z příjmu.

Po uvolnění bytu jsem se s manželkou (oba v důchodu) odstěhoval na chalupu, t.zn. do objektu, který byl v roce 1974 vyjmut z bytového fondu. Zde máme také oba trvalé bydliště. Jelikož budeme tuto chalupu užívat trvale, chceme z odstupného použít část peněz na modernizaci a údržbu objektu.

MŮJ DOTAZ ZNÍ:

Mohu část peněz z odstupného použít na modernizaci a údržbu objektu, který je v současné době vyjmut z bytového fondu, nebo musí být na stavebním úřadu provedena změna charakteru objektu na rodinný dům a teprve potom mohu část peněz použít na modernizaci a údržbu tohoto objektu?

Za Vaší odbornou odpověď předem děkuji. S pozdravem Tonda.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2006 9:58

bdm (neregistrovaný)

Re: odstupné za uvolnění bytu
      *** Jen můj názor: Bytovou potřebou je i změna stavby např. na rodinný dům. Podle mého, pokud prostředky budou použity tak, že dojde ke změně stavby, bude to v pořádku. A myslím, že ani nebude nutné, aby ke změně došlo dříve než je použijete, ale aby ve finále se dalo říct, že prostředky byly použity na tuto změnu. Je to jen můj názor a určitě počkejte ještě na někoho dalšího ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).