Re: Zahraniční faktura a DPH
Ano je to tak, z EU je dovoz bez DPH, ale do přiznání uvádím v řádku 320 na vstupu a ř. 220 na výstupu takže výsledek je 0. Taky se mi to zpočátku zdalo překombinované, ale software si s tím poradil. Jednou za kvartál ještě musíte vykázat FU Souhrné hlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2006 9:58
Dobrý den,
prosím někoho, kdo má zkušenosti se zahraničními fakturami a DPH, aby mi poradil:
od dodavatele ze Slovenska jsme v červenci dostali fakturu (bez DPH s odkazem na slovenský zákon, že dodání zboží do jiného člen.státu je osvobozeno).
Podle mě v Česku musíme přiznat a zaplatit daň na výstupu (ř. 220) za toto uskutečněné zdaň.plnění ze zahraničí.
Ovšem našla jsem také v §73 (7) možnost nárokovat si odpočet při pořízení zboží z jiného člen.státu, pokud nám při pořízení vznikla povinnost přiznat daň.
Znamená to tedy, že za červenec musím přiznat (ř.220) a zaplatit DPH na výstupu dle §25 a zároveň si můžu nárokovat odpočet na ř. 320 na vstupu dle §73(7)?
Díky za odpověď!