Re: Zrušení prac. poměru ve zkušební lhů
Doba překážek v práci, pro které zaměstnanec nemůže během zkušební doby konat práci, se započítává do zkušební doby v rozsahu nejvýše deseti pracovních dnů.
Do konce zkušební doby Vám chybělo 12 dnů, tzn.: že 2 dny po ukončení pracovní neschopnosti může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr písemně z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Po této době již jen dle § 46 písm.d) (pozbyl-li zaměstnanec vzhledem ke svému zdravotnímu stavu podle lékařského posudku nebo rozhodnutí orgánu státní zdravotní správy nebo sociálního zabezpečení dlouhodobě způsobilosti konat dále dosavadní práci nebo ji nesmí konat pro onemocnění nemocí z povolání nebo pro ohrožení touto nemocí,) a to s odstupným.
Re: Zrušení prac. poměru ve zkušební lhů
>>může zaměstnavatel zrušit pacovní poměr když jsem
>>nastoupil 16.1 2006 a 3.3.2006 jsem onermocněl a
>>17.8.
>>jsem opět chtěl nastoupit do zaměstnání ověm toto
>>povolání na kterou jsem měl a mám smlouvu´již. nemohu
>>dale
>>ze zdravotních důvodu vykonávat nebot od 30.7. 2006
>>jsem osobou znevýhodbněnou a potvrzení od lekaře jsem
>>předložil zaměstnanci může mě zaměstnavatel
>>propustit
>>na zakladě zrušení pracovního poměru ve zkušební
>>lhůtě? a odkdy platí výpověď až ju doručí pošta ? aco
>>když
>>zaměstnavatel tam napíše zpětně datum může tak
>>učinit?
>>děkuji za odpověď
>********
>Doba překážek v práci, pro které zaměstnanec nemůže
>během zkušební doby konat práci, se započítává do
>zkušební doby v rozsahu nejvýše deseti pracovních dnů.
>Do konce zkušební doby Vám chybělo 12 dnů, tzn.: že 2
>dny po ukončení pracovní neschopnosti může
>zaměstnavatel zrušit pracovní poměr písemně z jakéhokoliv důvodu
>nebo bez uvedení důvodu. Po této době již jen dle § 46
>písm.d) (pozbyl-li zaměstnanec vzhledem ke svému
>zdravotnímu stavu podle lékařského posudku nebo rozhodnutí
>orgánu státní zdravotní správy nebo sociálního
>zabezpečení dlouhodobě způsobilosti konat dále dosavadní
>práci nebo ji nesmí konat pro onemocnění nemocí z povolání
>nebo pro ohrožení touto nemocí,) a to s odstupným. DOBŘE nevím jsetli tomu rozumím správně tak po skončení zkušební doby by teprve mohl uplatnit § 46 odst 1 pínene d) tedy v mojem případě až po 12 dnech ? DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2006 10:15
může zaměstnavatel zrušit pacovní poměr když jsem nastoupil 16.1 2006 a 3.3.2006 jsem onermocněl a 17.8. jsem opět chtěl nastoupit do zaměstnání ověm toto povolání na kterou jsem měl a mám smlouvu´již. nemohu dale ze zdravotních důvodu vykonávat nebot od 30.7. 2006 jsem osobou znevýhodbněnou a potvrzení od lekaře jsem předložil zaměstnanci může mě zaměstnavatel propustit na zakladě zrušení pracovního poměru ve zkušební lhůtě? a odkdy platí výpověď až ju doručí pošta ? aco když zaměstnavatel tam napíše zpětně datum může tak učinit? děkuji za odpověď