Dobrovolné důchodové pojištění

• (neregistrovaný)

22. 8. 2006 11:46

V loňském roce jsem byla 5 měsící evidovaná na úřadu práce ÚP(s podporou), potom jsem nastoupila do práce, ale podnikatel zkrachoval. Teď jsem opět - už 7 měsíců na ÚP(tedy bez podpory). V novinách jsem četla... Dobrovolné důchodové pojištění si mohou platit například uchazeči o zaměstnání evidovaní na úřadu práce nebo studenti ... Zpětně si člověk může doplatit maximálně jeden rok. .. A na úřadě mi neumí odpovědět.

1/ Bude se mi evidence na ÚP započítávat do důchodu, nebo je to jen "omluvenka"?
    2/ Mohu letos doplatit za r. 2005 a příští rok za r.2006, nebo to jde jen 1x za celou dobu než půjdu do důchodu.

Nerada bych kvůli momentální smůle měla potom celé stáří nižší důchod.
    Děkuji Dagmar

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2006 12:04

Hanny (neregistrovaný)

Re: Dobrovolné důchodové pojištění
      Fundovanou odpověď dostanete na OSSZ, ale myslím si, že jste četla o dobrovolném důchodovém připojištění, které s vámi uzavře vámi zvolená pojišťovna.

• 22. 8. 2006 12:46

Dagmar (neregistrovaný)

Byla jsem se ptát na PSSZ na svém obvodě a jejich odpověď byla značně rozpačitá a nejasná. Nejsem z ní vůbec moudrá.
      A četla jsem to : Dobrovolné důchodové pojištění
      8.8.2006, Zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí
      Chybějící doby pojištění si mohou lidé doplatit před podáním žádosti o důchod.

• 22. 8. 2006 12:49

Jana (neregistrovaný)

Teď přesně nevím částku, ale je to přes 2 tis. za měsíc, co se dobrovolně připojišťujete, to se snad ani nemůže vyplatit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).