Ukončení studia na univerzitě

• (neregistrovaný)

7. 9. 2006 10:36

Prosím o radu v téhle oblasti nějak plavu! :( Dostala jsem od zaměstnance potvrzení o tom, že jeho dcera byla do 14.6.2006 studentem univerzity. Vystavené je to 11.7.2006, dceři je 25 let. Má zaměstnanec nárok na slevu ještě v měsících 7 a 8 nebo jen do 6??Pokud jen do 6, jak mohu opravit měsíc 7? Za ten totiž zaměstnanec dostal slevu na dítě. :( Předem děkuji za radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2006 10:43

Jiřka (neregistrovaný)

Re: ukončení studia na univerzitě
      Záleží na tom, jak ukončila studium. Pokud řádně státní zkouškou v červnu, pak náleží ještě sleva za červenec, pokud v tomto měsíci nebyla po celý měsíc zaměstnána nebo vedena na ÚP. Pokud školu jednoduše skončila bez závěrečné zkoušky a studentem přestala být v červnu, pak slevu naposledy za červen.

• 7. 9. 2006 11:30

Ala (neregistrovaný)

Ukončila studium řádně státní zkouškou, ale hned se nahlásila na ÚP. Tím tedy zaniká nárok na slevu v červenci. Opravit bych to měla až v RZ?
      A vyskytl se mi tu ještě jeden problém! :( Student VOŠ dokončil první rok, od září je zaměstnán. Nárok na slevu na dítě je i za 7 a 8 nebo ne? Na ÚP veden nebyl ani nepodnikal. Děkuji předem za radu!

• 7. 9. 2006 14:53

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud byla hlášena na ÚP už od 1.7. (nebo dříve) pak už za červen sleva neměla být. Já bych to radši opravila hned, ať z toho zbytečně FÚ nenapočítá penále za delší dobu.
      Studenti VOŠ se berou jako studenti SŠ. Ti jsou považováni za studenty ještě v červenci i srpnu, pokud nebyli po celé tyto měsíce (tzn. od prvního do posledního) zaměstnaní nebo vedení na ÚP.

• 7. 9. 2006 14:56

Jiřka (neregistrovaný)

Ale teď mně došlo, že píšete, že dokončil první rok, tak to asi VOŠ nedokončil řádně, závěrečnou zkouškou, že ne? V tom případě by byla sleva naposledy jen za ten měsíc, na jehož počátku byl ještě studentem. Záleží na potvrzení školy, dokdy ho vedla jako studenta.

• 7. 9. 2006 10:55

Líba (neregistrovaný)

Záleží na tom, jestli ukončila řádně, pak by měl nárok ještě v červenci (pokud celý nepracovala nebo nebyla na ÚP), pokud s tím ovšem sekla, tak červenec už ne. Červenec už neopravujte, buď to srovnejte v srpnu nebo nechte na roční zúčtování. Nechte si změnu podepsat v prohlášení s datem, kdy vám to oznámil, ať je jasné, že to on dal vědět pozdě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).