Re: nárok na neplac.volno-hledání nového
Na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na jeden půlden v týdnu, se souhlasem zaměstnavatele lze slučovat. Není nikde dáno, jak dopředu to musíte hlásit, záleží na okolnostech (jestli kvůli tomu musí překopat služby celému kolektivu nebo jestli si nikdo ani nevšimne, že tam nejste).
Dvouměsíční výpovědní lhůta - dohodou k určitému dni před 30.9.06 by mě nepustila - bohužel. Takže končím 30.9.06. Ještě bych se ráda zeptala, zda mám nárok na dodatečné čerpání tohoto NP-výběrová řízení, osobnostní testy a znalostní testy jsem začala absolvovat až minulý týden. dík M.
>***
>Já bych doplnila, že to volno lze čerpat po dobu
>odpovídající výpovědní lhůtě, ale nějak mi tam neštymuje to
>datum rozvázání pracovního poměru - vy jste už přece
>skončila, ne?
>Dvouměsíční výpovědní lhůta - dohodou k určitému dni
>před 30.9.06 by mě nepustila - bohužel. Takže končím
>30.9.06. Ještě bych se ráda zeptala, zda mám nárok na
>dodatečné čerpání tohoto NP-výběrová řízení, osobnostní
>testy a znalostní testy jsem začala absolvovat až
>minulý týden. dík M.
Ano, to se myslí tím, že je možné ty půldny slučovat se souhlasem zaměstnavatele. Tedy od podání výpovědi do konce výpovědní doby nasčítáte týdny a tolik půldnů si můžete vzít třeba najednou (když vám je dá).
>>***
>>Já bych doplnila, že to volno lze čerpat po dobu
>>odpovídající výpovědní lhůtě, ale nějak mi tam
>>neštymuje to
>>datum rozvázání pracovního poměru - vy jste už přece
>>skončila, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2006 12:03
Dobrý den, dne 13.7.06 jsem rozvázala s organizací pracovní poměr dohodou. Mám nárok na neplacené volno při hledání nového pracovního místa a pokud ano, tak v jakém rozsahu? Jsem povinna toto neplacené volno hlásit současnému zaměstnavateli v nějakém časovém předstihu? Dík M.