Re: Změna prac.náplně - odstupné
Platí druh práce, který máte sjednaný v pracovní smlouvě. Pokud by ta nová pracovní náplň měla změnit druh práce (což nemůžu posoudit), pak to jednostranně nejde. Na změně každého ujednání v pracovní smlouvě se musí domluvit obě strany. Pokud na změnu sjednaného druhu práce nepřistoupíte a zaměstnavatel Vám dá výpověď pro nadbytečnost, je nárok na odstupné.
Re: Změna prac.náplně - odstupné
Pokud na změnu druhu práce nepřistoupíte, pak prostě máte pracovat stále podle pracovní smlouvy. Pokud by pro Vás neměl práci, šlo by vlastně o prostoje, které se hradí. Ale nepředpokládám, že by Vás zaměstnavatel vedl v prostojích. Buď Vás přesvědčí o změně nebo nechá Váš druh práce nebo dá výpověď pro nadbytečnost. Ale jak píšu, zde nejde posoudit, zda se ta náplň práce nedá zařadit i pod ten Váš sjednaný druh práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2006 8:21
Dobrý den, zaměstnavatel má v plánu změnit mi pracovní náplň a to dost zásadním způsobem. Zřejmě by se tedy jednalo o změnu pracovní pozice. Pokud to odmítnu (nastoupila jsem původně na jinou práci) mám v případě výpovědi (podané zaměstnavatelem) nárok na odstupné?
Předem děkuji za odpověď, Pavlína