Re: Vedení skladu maloobchod
Klidně můžem diskuzi na toto tema rozvinout.
Diskuze na tema vedení skladu maloobchodu metodou B
v účetních jednotkách dle úč. standardu č. 015,
v rámci a.s. tady ještě nebyla.
Ale není třeba vytvářet prostor pro cenzory, stačí si ji
(bez úprav) přečíst na sagitu.
http://www.sagit.cz/pages/MessageBlanksql.asp?cd=7&typ=r&str=4&hledany=&obdobi=9;2006&ClubID=0&MessageID=53167
Doufám, že zde nebudeme rozvíjet teorii na téma: pokud chce maloobchod vést sklad korunou, může, ale musí přejít z DE na účetnictví, metoda B... Jana F.
My dva určitě ne, ale pokud k tomu najdete nějakého blba
určitě vám to moderátor ani cenzor nasmaže.
Na sagitu se diskutuje o vedení účetnictví v a.s. (pro vaši informaci to je zkratka pro akciovou společnost) a s tím související vedení
skladů maloobchodů metodou B.( patřících a.s.).
Viděl jsem již lecos (např.: letadlo coufat, cikánku si čistit zuby)
ale a.s. vést DE ještě ne.
no vidíte, mě to nikdy nenapadlo, že je něco takového nejen možné, ale dokonce v souladu se zákonem. až RNDr. mi otevřel oči.
(mimochodem, ve stejném čísle jen o kousek dál je článek jiné odbornice, která píše, že je podnikatel povinen vést skladovou evidenci položkově. a pak si vyberte:-(( )
Zcela respektuji - my dva ne, buďte v klidu :-) Pro ostatní dodatek - určitě bylo tajným záměrem zákonodárců tímto způsobem zkomplikovat to veřejně avizované zjednodušení pro podnikatele zavedením DE. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 9. 2006 14:12
Jen info, nehodlám rozvíjet další diskuzi na toto téma:
Účetnictví v praxi 9/2006, RNDr. Ivan Brychta: Specifika účtování u různých profesí - 1. díl - Živnost nákup a prodej zboží.
K evidenci korunou cituji:
"Tuto možnost lze úspěšně využít i při zmíněném účtování maloobchodní prodejny, kdy je těžké sledovat jednotlivé pohyby zboží podle druhu. Takovému postupu se říká evidence korunou, neboť účetní jednotka vychází při sledování pohybu zboží prioritně z prodejních cen v korunách.
Protože je nutné dodržet účtování zboží v pořiz.cenách, musí úč.jednotka evidovat jako složku prodejní ceny i marži a je-li plátcem DPH, tak i DPH."
(pro úplnost - citát jsem okopírovala ze Sagitu, kde se shodou okolností také objevilo, nechtělo se mi přepisovat vlastnoručně :-)
Jana F.